keyboard_arrow_up

 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Camper financieren voor uw droomvakantie: de mogelijkheden

Het is een langgekoesterde droom: uw eigen camper op de oprit hebben staan. U wilt niets liever dan met uw eigen camper op vakantie gaan. Dat betekent alleen niet dat u het benodigde geld zomaar tevoorschijn kunt toveren. We vertellen u graag wat er mogelijk is om een (nieuwe) camper te financieren.

Sparen voor uw camper

Een mogelijkheid om aan het benodigde geld voor een nieuwe camper te komen is uiteraard sparen. Dat betekent alleen wel dat u of voorlopig nog niet op vakantie kunt met de camper totdat u het benodigde geld bij elkaar gespaard heeft of nu alvast een voorschot moet nemen van uw spaarrekening en daardoor even minder geld hebt voor andere onvoorziene uitgaven. Het voordeel van zelf betalen is wel dat u niets hoeft af te betalen, geen rente betaalt en de camper helemaal van u is.

Een camper leasen

We zien steeds vaker dat vakantiegangers een camper leasen. Bij leasen leent u geen groot bedrag maar betaalt u maandelijks een vast bedrag voor het gebruiken van de camper. U weet zo precies wat u per maand kwijt bent, alle bijbehorende belastingen en verzekeringen zitten bij de kosten inbegrepen en u kunt in de nieuwste camper rijden. Een nadeel is dat u niet zelf de eigenaar bent van de camper en dat u aan een contract gebonden bent.

Lening afsluiten voor de camper van uw dromen

U kunt er ook voor kiezen (een deel van) het aankoopbedrag te lenen. U betaalt dan iedere maand een bedrag van de lening af, plus rente. U spreekt vooraf af binnen hoeveel tijd u de lening afbetaalt. Eerder (tussentijds) aflossen is meestal ook mogelijk. Het voordeel hiervan is dat de camper gewoon van uzelf is, dat uw spaargeld op de bank kan blijven staan en dat u voordeliger uit bent dan bij leasen.

Als het dan eindelijk vakantie is, en uw camper voor de deur staat, kan de (voor)pret gaan beginnen. U heeft de camper al klaar staan om hem van binnen en van buiten nog even schoon te maken en alvast wat spulletjes in te laden. Want u weet, als u alle voorbereidingen getroffen heeft, kunt u pas echt onbezorgd genieten. Maar heeft u eigenlijk ook uw verzekeringen aangepast? Is uw polis up-to-date? U bent namelijk verplicht om een camperverzekering af te sluiten wanneer u met uw camper eropuit trekt.

Verzekerd op weg met uw camper

Voor het verzekeren van uw camper heeft u verschillende mogelijkheden. Wilt u hem bijvoorbeeld WA, WA + beperkt casco of WA + volledig casco verzekeren? Wilt u graag dat pechhulp en rechtsbijstand inbegrepen zijn? Wilt u ook een verzekering afsluiten voor inzittenden en de inventaris? Allemaal mogelijkheden waar wij u graag over adviseren. Heeft u een tweedehands camper, dan kiest u misschien weer voor andere opties. Houd er rekening mee dat u nog niet verzekerd bent, zolang u geen bevestiging en groene kaart gekregen heeft.

Financieel Fit denkt graag met u mee. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Financieel Fit Test

  1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
  2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
  3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
  4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
  5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
  6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
  7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
  8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
  9. Ik heb een actueel testament