keyboard_arrow_up

  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Geld lenen met pensioen

Wanneer we uitrekenen hoeveel u maximaal kunt lenen, is uw netto-inkomen één van de belangrijke factoren voor het berekenen van uw maximale lening. Betekent dat dat u geen geld kunt lenen als u met pensioen bent? Gelukkig niet, maar het is niet bij iedere kredietverstrekker vanzelfsprekend mogelijk om geld te lenen met pensioen.

Kredietverstrekkers hanteren verschillende acceptatiecriteria voor een seniorenlening. Per kredietverstrekker verschilt de maximale leeftijd die ze accepteren voor het aanvragen van een lening. Voor geld lenen is het pensioen op zich dus geen onzekere factor, maar uw leeftijd. Iedere lening moet bovendien voor uw 74e levensjaar afgelost zijn. Dat geldt voor iedereen. Onze kredietadviseurs u hier alles over vertellen wat u wilt weten.

Een seniorenlening met andere pensioeninkomsten

Bij het berekenen van de hoogte van de seniorenlening die u af of over zou kunnen sluiten, kijken we allereerst naar het werkgeverspensioen of de AOW-uitkering die u krijgt. Heeft u nog andere pensioeninkomsten, zoals een lijfrente, dan telt ook die mee bij de berekening. Als de aanvulling echter een relatief korte looptijd heeft, kan het voorkomen dat een kredietverstrekker deze niet meetelt in de berekening van de lening voor senioren.

Verder worden de woonsituatie, de hoogte van uw maandelijkse huur- of hypotheekbedrag en een eventuele BKR-registratie meegenomen in de berekening van de hoogte van de seniorenlening.

Afspraak maken voor een lening voor senioren

Juist wanneer u gestopt bent met werken, heeft u waarschijnlijk allerlei plannen die u nog graag zou willen verwezenlijken. Dan kan wat extra geld erg welkom zijn. Samen met u kijken we graag of geld lenen in uw situatie, met uw (pensioen)inkomsten en uitgaven, mogelijk is en verantwoord is. We brengen in beeld bij welke kredietverstrekkers u kans heeft om een seniorenlening te krijgen. En we kunnen de lening voor senioren direct voor u aanvragen.

Maak vrijblijvend een telefonische afspraak met Financieel Fit voor een eerste kennismakingsgesprek. U vindt onze vestigingen door heel Nederland, onder andere in Almere, Nijmegen, Amersfoort en Hoofddorp. Uw persoonlijke adviseur is dus altijd dichtbij. Laat u van het best passende advies en de voordeligste rente voorzien door de Kredietadviseur, een betrouwbare bemiddelaar die u dankzij jarenlang ervaring onafhankelijk advies kan geven. U kunt ons bereiken via tel. 0164 – 650 088 of krediet@financieelfit.nl, of direct een offerte aanvragen of het maximale bedrag dat u kunt lenen berekenen.

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament