keyboard_arrow_up

 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Restschuld financieren

Wat betekent een restschuld financieren voor u? In Nederland staan nog altijd veel huizen ‘onder water’. Wellicht is jouw huis een van die huizen. Dit houdt in dat je na verkoop van uw woning achterblijft met een restschuld die u moet financieren. Bijvoorbeeld door geld te lenen voor jouw restschuld via een restschuldfinanciering, door jouw spaargeld in te zetten of door een schenking van derden.

Voorheen was het altijd zo dat de rente voor een restschuldfinanciering fiscaal aftrekbaar was. Een restschuld financieren samen met een nieuwe hypotheek was dan ook een aantrekkelijke keuze, omdat dat tegen gunstige maandlasten kon. Vanaf 1 januari 2018 vervalt echter de renteaftrek voor een restschuldfinanciering, waardoor de netto maandlasten zullen stijgen, en daarmee de kosten voor huizenbezitters.

Geld lenen voor restschuld

Als de renteaftrek vervalt, wordt een restschuld financieren duurder en wordt de leencapaciteit bij verhuizen lager. Verhuizen met een restschuld wordt vanaf 2018 dus moeilijker, zo niet onmogelijk. Gelukkig zijn er mogelijkheden om een restschuld te financieren met een persoonlijke lening. Dit betekent dat je geld gaat lenen voor de restschuld. Maar er zijn manieren om dit voor te zijn of om de restschuld nu al te verlagen.

Weet je dat jouw huis onder water staat? Probeer dan nu al extra af te lossen op jouw hypotheek of begin al met sparen voor de vermoedelijke restschuld. De nieuwe regels maken namelijk verhuizen een stuk lastiger. Regel daarom de restschuldfinanciering op tijd want op het moment dat uw huis bij de notaris wordt overgedragen dient de hele hypotheek worden afgelost, inclusief uw restschuld.

Daling leencapaciteit

De daling van de leencapaciteit en het vervallen van de renteaftrek komt bovenop een andere verlaging. Vanaf 1 januari 2018 mag namelijk ook nog maar maximaal 100% in plaats van 101% van de woningwaarde geleend worden. Alle bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting (2%), taxatie- en notariskosten, zullen vanaf dan uit eigen middelen betaald moeten worden. Al deze regels zorgen ervoor dat je minder geld kunt lenen. Een lager hypotheekbedrag maakt verhuizen een stuk lastiger.

Andere mogelijkheden om jouw restschuld te financieren

De verwachting is dat banken de financiering van de restschuld vanaf 2018 als een gewoon consumptief krediet gaan zien. Financieel Fit kijkt graag samen met jou naar de mogelijkheden om een persoonlijke lening, restschuldlening of doorlopend krediet af te sluiten om jouw restschuld te financieren. De looptijd van deze leenvormen is korter en je hoeft geen kosten als notariskosten en taxatiekosten te betalen.

Afspraak maken voor meer informatie

Maak direct een afspraak met uw Financieel Fit Coach voor meer informatie en een oplossing op maat. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden, hoeveel u maandelijks kunt dragen en wat het beste aansluit bij uw persoonlijke en financiële situatie. Als onafhankelijke specialist hebben wij vele jaren ervaring in het afsluiten van voordelige leningen. Je betaalt toch liever ook niet meer dan noodzakelijk? Dan ben je bij Financieel Fit aan het juiste adres. Neem contact met ons op via 0164 – 650 088 of krediet@financieelfit.nl .

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face