keyboard_arrow_up

 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Wat kost een lening per maand?

Wat kost een lening per maand? Je hebt niet altijd voldoende eigen middelen om uw dromen nu al waar te maken. En soms wil je gewoonweg niet langer wachten. Dan bestaat er gelukkig ook de mogelijkheid om een lening af te sluiten om die ene mooie auto, dat grote huis, die fantastische reis of die snelle boot waarheid te laten worden.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wanneer je besluit een lening af te sluiten om jouw droom achterna te gaan, heb je de keuze uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. De grote voordelen van een doorlopend krediet zijn dat je afgeloste bedragen tussentijds steeds weer opnieuw op kunt nemen, tot aan de vooraf afgesproken limiet. Ook kan je altijd boetevrij aflossen. Een nadeel van het doorlopend krediet kan zijn dat je te maken hebt met een variabele rente, die gedurende de looptijd van de lening kan stijgen of dalen.

Een persoonlijke lening daarentegen heeft een vaste rente en een vaste looptijd. Je weet precies hoeveel een persoonlijke lening je maandelijks kost en wanneer hij afgelost is. Daar staat tegenover dat het over het algemeen niet mogelijk is om een persoonlijke lening vervroegd boetevrij af te lossen. Ook het tussentijds opnemen van extra geld is niet mogelijk.

Maandlasten lening berekenen

Hoeveel een persoonlijke lening of doorlopend krediet je maandelijks kost, is niet direct te zeggen. Afhankelijk van het bedrag dat je wilt lenen, het aantal maanden dat je nodig hebt of wilt hebben om de lening terug te betalen en het rentepercentage waarvoor je leent, kunnen we een schatting geven van de maandelijkse kosten. De daadwerkelijke maandlasten berekent de kredietverstrekker voor jou. Wij kunnen voor je bij verschillende kredietverstrekkers informatie opvragen en je een maatwerk advies geven door de voorwaarden, kleine lettertjes en maandlasten van de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.

De kredietverstrekker met de laagste maandlasten is namelijk niet altijd de meest verstandige keuze. Het rentepercentage kan dan misschien wel laag zijn, maar als de looptijd veel langer is, betaal je per saldo uiteindelijk misschien toch meer, al zijn de maandlasten laag. Wat je zelf kan doen om de maandlasten lager te maken, is tussentijds extra aflossen op het geleende bedrag. Je bent dan eerder van de lening af en betaalt per saldo minder.

Maximale lening

Hoeveel je maximaal mag lenen, is van een aantal factoren afhankelijk, zoals de samenstelling van jouw huishouden, het type woning dat je hebt, jouw netto maandinkomen en jouw bruto woonlasten. Leningen die al lopen, worden bovendien nog van het berekende maximum afgetrokken.
Financieel Fit kijkt graag samen met je naar de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op om snel een afspraak te maken bij een vestiging bij jou in de buurt.

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face