keyboard_arrow_up

  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Wat kost een lening voor zonnepanelen?

In deze tijd is er steeds meer vraag naar zonnepanelen. Zeker vanwege het feit dat Nederland van het gas af moet. Zonnepanelen zijn een mooie manier om op een duurzame manier elektriciteit op te wekken. Zonnepanelen willen kopen is echter één ding, maar ze kunnen financieren is iets anders.

Zonnepanelen vragen om een flinke investering, waar u misschien niet zomaar genoeg geld voor achter de hand heeft. Is het mogelijk om te lenen en wat kost een lening voor zonnepanelen? Of zijn er nog andere mogelijkheden dan een zonnepanelen lening?

Duurzaamheidslening

De duurzaamheidslening is een speciaal in het leven geroepen lening die u mogelijk aan kunt vragen bij uw gemeente. De duurzaamheidslening heeft als grote voordeel dat het rentepercentage flink minder is dan dat van een gewone (zonnepanelen) lening. Omdat een gemeente zelf mag bepalen of en hoe ze de duurzaamheidslening aanbieden, zult u bij uw eigen gemeente moeten informeren naar de mogelijkheden.

Subsidie

Een andere financieringsmogelijkheid die de gemeente aanbiedt, is subsidie. Ook bij subsidie verschilt het per gemeente of en hoeveel subsidie er aangeboden wordt om een deel van de investering voor zonnepanelen te dekken.

BTW terugvragen

Als u zich bij de Belastingdienst inschrijft als zonne-energie ondernemer kunt u de BTW van de aanschafprijs terugvragen. Daardoor krijgt u direct 21% van de aanschafprijs terug, wat een flinke besparing is!

Speciaal fonds

Omdat duurzaamheid een steeds belangrijker thema is, zijn er verschillende hypotheekverstrekkers die energiebesparende maatregelen stimuleren. Zo biedt ABN AMRO een groen fonds aan en de Rabobank het Rabo Groendepot. Het fijne hieraan is dat u een bedrag kunt lenen naast uw bestaande hypotheek. Zeker omdat u nog maar maximaal 100% van de waarde van de woning kunt lenen, is een extra potje voor energiebesparende maatregelen mooi meegenomen als u een nieuw huis gaat kopen.

Zonnepanelen lening

Naast bovenstaande mogelijkheden is het ook mogelijk om een persoonlijke lening of doorlopend krediet af te sluiten om zonnepanelen van te financieren. Bij een doorlopende lening mag u tot aan een vooraf afgesproken limiet geld opnemen, zo vaak als u wilt. Wat u niet meer nodig heeft, kunt u extra aflossen en eventueel later weer opnieuw opnemen. Bij een persoonlijke lening leent u eenmalig een bedrag wat u aflost in vaste, maandelijkse termijnen, binnen een afgesproken periode. U krijgt het bedrag in één keer op uw rekening gestort. Een persoonlijke lening geeft u extra zekerheid.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een persoonlijke lening of doorlopend krediet? Wilt u weten wat een lening voor zonnepanelen kost? Financieel Fit beantwoordt graag uw vragen en kijkt met u mee wat er in uw persoonlijke situatie mogelijk is. Neem direct contact met ons op!

 

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament