keyboard_arrow_up

 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Welke lening afsluiten voor een stacaravan?

Je droomt al jaren van jouw eigen stacaravan. Je zou er het liefst het hele jaar door wonen! En waarom niet? Om eindelijk die mooie, luxe stacaravan te kunnen kopen, kun je, als je zelf niet voldoende eigen geld heeft, een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, dan kan je ook een hypotheek afsluiten voor een stacaravan. Bij een hypotheek kan je van verschillende aftrekposten gebruikmaken, waardoor jouw droomcaravan misschien nog beter betaalbaar is.

Welke lening kan je afsluiten voor een stacaravan?

In bepaalde gevallen is de rente van jouw lening voor een stacaravan in 2022 fiscaal aftrekbaar, waardoor je kunt profiteren van hypotheekrenteaftrek. De Belastingdienst behandelt de lening dan hetzelfde als een hypotheek op een woonhuis. Dat betekent ook dat je wel een bijtelling krijgt van het eigenwoningforfait. Aan de hand van de hypotheekrenteaftrek en de bijtelling kunt je jouw maandelijkse woonlasten berekenen, en zo voor jezelf bepalen of een eigen stacaravan realiteit kan worden.

De voorwaarden voor hypotheekrenteaftrek
Je komt in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek bij een stacaravan als duidelijk is dat de stacaravan aangesloten is op alle nutsvoorzieningen, dat je een permanente woonvergunning hebt en als de stacaravan een vaste plek heeft, waar je van overheidswege een vergunning voor hebt. Daarnaast moet je de complete lening voor de stacaravan gebruiken. Ook een eventuele verbouwing is fiscaal aftrekbaar als aan deze voorwaarden voldaan is.

Naast bovenstaande voorwaarden voor hypotheekrenteaftrek gelden er nog speciale eisen om in aanmerking te komen voor een lening of hypotheek voor een stacaravan. Zo moet je zelf eigenaar zijn van de grond waar de stacaravan op staat, moet de stacaravan een registergoed zijn en beschikken over een officieel taxatierapport wanneer je een hypotheek of lening wilt afsluiten voor een stacaravan.

Andere regels voor watervilla’s
Ook voor een woonboot, woonark of woonvilla kan je een lening of hypotheek afsluiten. Je hebt daarbij net als bij een stacaravan recht op hypotheekrenteaftrek als je aan de genoemde voorwaarden voor hypotheekrenteaftrek voldoet. Bij een watervilla heb je geen recht op hypotheekrenteaftrek, maar betaal je ook geen overdrachtsbelasting.

Meer informatie
Tijdens een vrijblijvend informatiegesprek vertellen we je graag meer over de mogelijkheden voor het kopen van een stacaravan, woonboot, woonark of woonvilla. We kunnen een berekening maken van wat er in jouw persoonlijke situatie mogelijk is. Welke lening kan je afsluiten voor een stacaravan? Tevens kunnen we de voorwaarden en maandlasten van verschillende hypotheekverstrekkers naast elkaar leggen. Niet iedere hypotheekverstrekker verstrekt namelijk ook hypotheken voor stacaravans, woonboten, woonarken of woonvilla’s.

Door alles voor jou overzichtelijk op een rijtje te zetten, krijg je een duidelijk beeld van de haalbaarheid van jouw droom en wat dat financieel voor jou betekent. We vertellen de voor- en nadelen van een persoonlijke lening, doorlopend krediet of hypotheek, de actuele rentes en de juiste caravanverzekering. Bij Financieel Fit wordt je van A tot Z begeleid en ontzorgd.

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face