keyboard_arrow_up

  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Welke lening afsluiten voor een stacaravan?

U droomt al jaren van uw eigen stacaravan. U zou er het liefst het hele jaar door wonen! En waarom niet? Om eindelijk die mooie, luxe stacaravan te kunnen kopen, kunt u, als u zelf niet voldoende eigen geld heeft, een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, dan kunt u ook een hypotheek afsluiten voor een stacaravan. Bij een hypotheek kunt u van verschillende aftrekposten gebruikmaken, waardoor uw droomcaravan misschien nog beter betaalbaar is.

Welke lening kunt u afsluiten voor een stacaravan?

In bepaalde gevallen is de rente van uw lening voor een stacaravan in 2018 fiscaal aftrekbaar, waardoor u kunt profiteren van hypotheekrenteaftrek. De Belastingdienst behandelt de lening dan hetzelfde als een hypotheek op een woonhuis. Dat betekent ook dat u wel een bijtelling krijgt van het eigenwoningforfait. Aan de hand van de hypotheekrenteaftrek en de bijtelling kunt u uw maandelijkse woonlasten berekenen, en zo voor uzelf bepalen of een eigen stacaravan realiteit kan worden.

De voorwaarden voor hypotheekrenteaftrek
U komt in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek bij een stacaravan als duidelijk is dat de stacaravan aangesloten is op alle nutsvoorzieningen, dat u een permanente woonvergunning heeft en als de stacaravan een vaste plek heeft, waar u van overheidswege een vergunning voor heeft. Daarnaast moet u de complete lening voor de stacaravan gebruiken. Ook een eventuele verbouwing is fiscaal aftrekbaar als aan deze voorwaarden voldaan is.

Naast bovenstaande voorwaarden voor hypotheekrenteaftrek gelden er nog speciale eisen om in aanmerking te komen voor een lening of hypotheek voor een stacaravan. Zo moet u zelf eigenaar zijn van de grond waar de stacaravan op staat, moet de stacaravan een registergoed zijn en beschikken over een officieel taxatierapport wanneer u een hypotheek of lening wilt afsluiten voor een stacaravan.

Andere regels voor watervilla’s
Ook voor een woonboot, woonark of woonvilla kunt u een lening of hypotheek afsluiten. U heeft daarbij net als bij een stacaravan recht op hypotheekrenteaftrek als u aan de genoemde voorwaarden voor hypotheekrenteaftrek voldoet. Bij een watervilla heeft u geen recht op hypotheekrenteaftrek, maar betaalt u ook geen overdrachtsbelasting.

Meer informatie
Tijdens een vrijblijvend informatiegesprek vertellen we u graag meer over de mogelijkheden voor het kopen van een stacaravan, woonboot, woonark of woonvilla. We kunnen een berekening maken van wat er in uw persoonlijke situatie mogelijk is. Welke lening kunt u afsluiten voor een stacaravan? Tevens kunnen we de voorwaarden en maandlasten van verschillende hypotheekverstrekkers naast elkaar leggen. Niet iedere hypotheekverstrekker verstrekt namelijk ook hypotheken voor stacaravans, woonboten, woonarken of woonvilla’s.

Door alles voor u overzichtelijk op een rijtje te zetten, krijgt u een duidelijk beeld van de haalbaarheid van uw droom en wat dat financieel voor u betekent. We vertellen de voor- en nadelen van een persoonlijke lening, doorlopend krediet of hypotheek, de actuele rentes en de juiste caravanverzekering. Bij Financieel Fit wordt u van A tot Z begeleid en ontzorgd.

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament