• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een prachtig huis op het oog waar je jezelf graag ziet wonen? Dan is het begrijpelijk dat je wil weten of dit droomhuis binnen je financiële bereik ligt en wat de maandelijkse kosten zullen zijn. Met onze handige online tool kan je eenvoudig de maandelijkse lasten van je hypotheek berekenen. Deze berekening biedt direct inzicht in zowel de bruto als netto maandlasten van je hypothecaire lening. Het is belangrijk op te merken dat deze berekening slechts een indicatie geeft en dat hier geen juridische rechten aan kunnen worden ontleend. Onze berekening gaat uit van een rentepercentage van 1,80% (gebaseerd op een rentevaste periode van 10 jaar). Wil je een nauwkeurige berekening van je hypotheeklasten? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met een van onze ervaren financieel adviseurs!


Hoe bereken je de maandlasten van de hypotheek?

Om de maandelijkse lasten voor je hypotheek te berekenen, hebben we enkele essentiële gegevens van jou nodig. Graag ontvangen we de volgende informatie:

  • Jouw leeftijd
  • Jouw bruto jaarinkomen
  • De leeftijd van je eventuele partner
  • Het bruto jaarinkomen van je partner
  • Het gewenste hypotheekbedrag
  • De gewenste hypotheekvorm
  • De beoogde looptijd van de hypotheek

Met deze gegevens kunnen wij moeiteloos de bruto en netto maandlasten van jouw hypotheek berekenen.

 

Bruto en netto maandlasten

De bruto maandlasten vertegenwoordigen de betalingen die je aan je hypotheekverstrekker doet, en omvatten zowel de maandelijkse aflossing als de rente. Het netto maandbedrag ligt lager dan het bruto maandbedrag, wat te wijten is aan het feit dat een deel van je maandelijkse hypotheeklasten fiscaal aftrekbaar is. Het resterende bedrag vormt je netto maandelijkse lasten.


Laat ons jouw hypotheeklasten berekenen

Bij Financieel Fit bieden we je de mogelijkheid om geheel vrijblijvend je hypotheeklasten te laten berekenen. Wil je meer inzicht krijgen in de verschillen tussen diverse hypotheekvormen en de keuzes van verschillende hypotheekverstrekkers? Aarzel dan niet om snel een afspraak te maken met een van onze deskundige financieel adviseurs, die beschikbaar zijn in jouw regio. Door ons te voorzien van informatie over jouw persoonlijke, financiële situatie kunnen we nauwkeurig je maandelijkse hypotheeklasten berekenen en waardevol financieel advies verstrekken.

Naast het in kaart brengen van je maandelijkse hypotheeklasten, kunnen we ook direct de hypotheekaanvraag en -afsluiting voor je regelen. Zo dragen we ons steentje bij aan het verwezenlijken van jouw droomhuis. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken bij een vestiging in de buurt!


Nationale Hypotheek Garantie

Wanneer je de maandelijkse lasten voor je hypotheek laat berekenen, is het van belang om de mogelijkheden voor een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in je overwegingen mee te nemen. Met een hypotheek die valt onder de NHG, houd je namelijk elke maand wat meer geld over. Dit komt doordat een hypotheek met NHG vaak rentevoordeel oplevert en tevens een vangnet biedt voor situaties waarin je je hypotheek niet meer kan betalen.

In het geval van een gedwongen verkoop van je woning met een restschuld, wordt deze onder specifieke voorwaarden kwijtgescholden. Het is dus een waardevolle overweging om de voordelen van Nationale Hypotheek Garantie in je hypotheekberekening op te nemen voor een beter financieel perspectief.


Overlijdensrisicoverzekering

Als je samen met je partner in een huis woont of gaat wonen, is van belang om te overwegen wat er gebeurt in het geval van overlijden één van beiden. Het is namelijk heel goed mogelijk dat de partner die achterblijft, de wens heeft om in het huis te blijven wonen. Of dit haalbaar is, hangt af van het inkomen dat deze persoon op dat moment heeft. In veel gevallen is het inkomen toereikend om de maandelijkse hypotheeklasten te kunnen dragen. Echter, indien er twijfels bestaan of het inkomen ontoereikend is, is het verstandig om te overwegen een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hierdoor wordt financiële zekerheid geboden in dergelijke onvoorziene situaties.


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak