keyboard_arrow_up
 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

10 tips om financieel fit te blijven

Thuis blijven, niet naar de sportschool, niet winkelen, niet naar feestjes. Er zijn veel dingen die nu even niet kunnen. Maar wat doe je dan wel? Hoe kan je ervoor zorgen dat je de tijd die je nu extra hebt goed benut? Extra lang Netflixen is natuurlijk leuk, maar maakt je niet Financieel Fit. Hieronder 10 tips om iets te doen waarvan je Financieel Fit kunt worden en blijven.

Tip 1:
Doe je belastingaangifte. Een groot deel van je belastingaangifte staat al ingevuld. Je gegevens controleren en kijken of je geld terug krijgt of moet betalen is in de meeste gevallen eenvoudig. Je kunt direct zien of je geld terugkrijgt, of nog moet betalen. Doe je voor 1 april je aangifte? Dan krijg je voor 1 juli reactie.
Moet je betalen? Dan doe je dit misschien het liefst zo laat mogelijk, zet in ieder geval alvast de volledige aangifte klaar zodat je hem wel in kunt dienen voor de deadline.

Tip 2
Zet inkomsten en uitgaven op een rij. Dit is een hele klus. Als je een goed overzicht wilt krijgen kan je het best je bankafschrift van de afgelopen maanden erbij pakken om te zien waar je de uitgaven aan hebt gedaan. Het is even ploeteren, maar dan heb je wel overzicht in inkomsten en uitgaven en zie je direct waar je misschien teveel geld aan uitgeeft.

Tip 3
Kijk naar je verzekeringen. Verzekeringen zijn bij veel consumenten jaren geleden afgesloten, daarna is er eigenlijk niet meer naar omgekeken. Om Financieel Fit te blijven is het wel belangrijk om zaken te actualiseren. Financieel Fit kan je hierbij helpen. Je levert bij ons uw verzekeringspolissen aan en wij gaan voor je aan de slag. Klopt je autoverzekering nog? betaal je niet teveel premie? Kan je besparen op je verzekeringen. Financieel Fit rekent het direct voor je uit.

Tip 4
Kijk naar je telefoonabonnement. Net als verzekeringen is het bij telefoonabonnementen vaak lekker makkelijk om te blijven zitten bij de provider. Je kunt echter soms flink besparen door over te stappen naar een andere provider. Je kunt soms zelfs grotere bundels krijgen, voor minder geld.

Tip 5
Ruim je huis op en verkoop wat je niet nodig hebt. Door het verplichte thuis zitten kom je nog wel eens iets tegen. Soms spullen die je al jaren niet meer hebt gebruikt, maar nog wel handig kunnen zijn voor anderen. Zet ze te koop. Wellicht levert het je net weer iets extra op.

Tip 6
Bespaar op je hypotheekDe hypotheekrente is de afgelopen jaren fors gedaald en staat nu op een historisch laag punt. Als jij je hypotheek al enkele jaren geleden hebt afgesloten is de kans groot dat je nu teveel betaalt voor je hypotheek.
Onze Financieel Fit adviseur kijkt graag naar de mogelijke besparing. Een eerste gesprek is bij Financieel Fit altijd gratis, hierdoor kan je dus gratis laten bekijken wat je mogelijkheden zijn.
Met het oversluiten van je hypotheek kan je eenvoudig veel geld besparen.

Tip 6
Vergelijk energieleveranciers. Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dat kan je veel geld kosten. Daarnaast kan het zo zijn dat je anders in het leven staat. Misschien gebruik je nu veel grijze stroom, terwijl je eigenlijk groene stroom wilt gaan gebruiken. Dan is dit een mooi moment om na te gaan of je over kunt stappen van energieleverancier. Er zijn diverse vergelijkingswebsites om eenvoudig en snel na te gaan wat je nu kunt gaan besparen.

Tip 7
Maak je gebruik van voorlopige teruggave? Ontvang je op dit moment voorlopige teruggave of ontvang je toeslagen. Dan is dit een goed moment om na te gaan of je deze teruggave of toeslagen nog wel terecht ontvangt. Bij de belastingdienst wordt altijd terug gekeken naar het vorige jaar. Als je inkomen destijds veel hoger of juist veel lager was, dan kan het zo zijn dat de huidige teruggave of toeslagen niet meer klopt. In het ergste geval moet je dan het ontvangen bedrag weer terugbetalen.

Tip 8
Ga voordeliger lenen. Maak je op dit moment gebruik van de roodstand op je betaalrekening, gebruik je een creditcard of heb je een gewoon doorlopend krediet of een persoonlijke lening? Een mooi moment om eens naar de rente op je leningen te kijken. Vergeet hierbij niet om ook rekening te houden met roodstanden, krediet bij de Wehkamp, creditcards en dergelijke. Dit zijn de ‘verborgen’ dure leningen.

Tip 9
Vergeet de boodschappen niet. Er zijn producten die je misschien wekelijks in huis haalt, maar eigenlijk nooit hebt gekeken of het elders goedkoper is. Ga ook met de favoriete producten die je koopt eens op zoek naar de laagste prijs. Het vraagt misschien om iets meer tijd, maar ook hiermee kan je fors besparen.

Tip 10
Hoe gaat het met je spaargeld? Heb je spaargeld? Het rendement op dit geld is op dit moment ontzettend laag. Is het misschien een goed moment om extra in te lossen op je hypotheek? Is er een vorm van beleggen die interessant kan zijn? Of moet je het pensioen nog aanvullen? Er zijn misschien verschillende mogelijkheden om jouw geld beter te laten renderen. Financieel Fit denkt hierbij graag met je mee.

Heb je nog andere tips of wil je graag eens met een adviseur van gedachte wisselen over je hypotheek, verzekeringen of je lening? Financieel Fit kijkt graag met je mee om ervoor te zorgen dat ook jij Financieel Fit wordt en kunt blijven.
Je kunt altijd contact met ons opnemen via het contactformulier, via whatsapp of telefonisch op het nummer 0164–607211

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face