keyboard_arrow_up
 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Besparen op hard stijgende energiekosten

De afgelopen tijd zijn de gas- en stroomprijzen fors gestegen, onder meer door economisch herstel na de coronacrisis. Maar dat is niet de enige reden, de stijging zet door. Wist je dat de energieprijzen vanaf nu tot 2030 gemiddeld met 13% omhoog gaan? Dit betekent dat iedereen gaat schrikken van de rekening straks. Hoe kan dit? 

Hoe kan het dat de energierekening zo hard stijgt?

De laatste tijd is de vraag naar gas groter dan het aanbod. De gastarieven voor één jaar liggen momenteel op het hoogste punt ooit. Daarnaast is het opwekken van energie uit duurzame bronnen, duurder dan andere jaren door het gebrek aan zon en wind. Het tarief voor stroom bereikte het hoogste punt sinds 2009. Wil je weten wat jij ongeveer verbruikt? Doe dan de Bespaarcheck. Wij werken met deze partij samen dus als jij bijvoorbeeld je hypotheek wilt verhogen om te kunnen isoleren, schakelen we hen ook in voor advies.

Wat zijn de voorspellingen voor de energietarieven?

De tarieven zullen alleen maar gaan stijgen. Het wordt dus een dure winter. Energiespecialisten in de media zijn somber over de toekomst. Als de prijzen blijven stijgen, wordt het een hele dure winter, waarbij je kunt verwachten dat ook de variabele energietarieven per 1 januari een verhoging tegemoetzien. Het zou kunnen dat je je zorgen maakt hoe je de energierekening gaat kunnen blijven betalen als de prijzen zo hard blijven stijgen.

Wat kan je doen aan de stijgende energieprijzen?

Ieder huishouden kan energie besparen. Maar hoe bespaar je energie? Dit is afhankelijk van hoe groot je het zelf wilt aanpakken. Voor iedere woning en eigenaar is dit anders. Je kunt relatief klein beginnen met het aanpassen van gedrag, door bijvoorbeeld korter te douchen. Daarnaast kun je ook kleine aanpassingen doen aan de woning door bijvoorbeeld de lampen te vervangen voor led-lampen of radiatorfolie achter de verwarming te plakken.

Je kunt energie besparen ook groter aanpakken door de woning onder handen te nemen, met energiebesparende maatregelen zoals isolatie of een warmtepomp. Dit vergt een investering, maar vergeet niet: energie besparen is geld besparen. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden dus het is verstandig om eerst een expert naar je woning te laten kijken en advies te laten uitbrengen over welke maatregelen wel of niet gunstig voor je zijn. Daarbij wordt gekeken naar de kosten en de opbrengsten ( besparing energierekening en woningcomfort).

Stappen om je woning duurzaam te isoleren

Stap 1. Isolatie (vloer, dak, spouw en glas)

Door je woning te isoleren, trek je je woning als het ware een warme jas aan. Deze jas biedt allerlei voordelen, waarvan het besparen van energie en het verhogen van wooncomfort de belangrijkste zijn.

Stap 2. Zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% duurzame energie op voor jouw woning. Tegenwoordig worden zonnepanelen steeds goedkoper en steeds fraaier om te zien. Bovendien worden ze ook steeds efficiënter!

Stap 3. Duurzame verwarming (hybride warmtepomp)

Cv-ketels en warmtepompen worden net als alle technologie continu doorontwikkeld. Door een nieuwe ketel of warmtepomp te laten installeren, kun je dus een flinke vooruitgang boeken op energieverbruik en comfort!

Hoe betaal je de (grote) aanpassingen aan de woning?

Misschien heb je eigen middelen waaruit je de verbouwing of aanpassingen kunt betalen. Dat is dan een goede optie mits je voldoende over houdt voor onvoorziene kosten zoals een lekkage, apparaten die stuk gaan of anders onvoorziene zaken. Zorg in ieder geval voor een financiële buffer. Heb je het geld niet liggen? Dan is het een optie om overwaarde te gebruiken voor je verbouwing of je hypotheek te verhogen om die duurzame aanpassingen te realiseren. Er is ook subsidie beschikbaar. Dit kan je tot 20% op de kosten schelen. Dan is het wel zaak dat je twee maatregelen uit voert. Voor de precieze info en voorwaarden verwijzen we je naar de Rijksoverheid.

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face