keyboard_arrow_up
  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Caravanverzekering kiezen lastig; grote onderlinge verschillen

Een bijpassende caravanverzekering kiezen is minder eenvoudig dan u denkt. De verschillen tussen de verzekeringen zijn zo groot dat van een algemene basisdekking amper meer sprake is. Wilt u een caravan kopen of gaat u met de caravan op vakantie? Neem dan goed de tijd om uw polis af te sluiten of nogmaals door te nemen en weet wat u wel en niet verzekert.

Is er een basisdekking? Schades door brand en diefstal zijn wel overal opgenomen in de dekking. Maar stormschade bijvoorbeeld niet. Dat komt omdat sommige caravanverzekeraars storm en hagel als één schadecategorie zien. En hagel is de grootste schadepost voor caravanverzekeraars. Een door hagel beschadigde caravan herstellen loopt in de duizenden euro’s.

Ongevaldekking is vaak niet opgenomen

Een caravanverzekering is niet verplicht. Verzeker u uw caravan wel, dan zal de hoofdreden zijn om te voorkomen dat u de waarde van de caravan door een onverwachte gebeurtenis in één keer verliest. Financieel is dat vaak moeilijk op te vangen. Let dus goed op: er zijn ook caravanverzekeringen die standaard het ongevalsrisico uitsluiten.

Schade door water, vandalisme of aan de inventaris

Als u aan het vergelijken bent vergeet dan ook niet te denken aan schades zoals bijvoorbeeld waterschade, schade door vandalisme of schade aan de inventaris van de caravan. Ook iets om bij stil te staan: een dekking voor inventaris is het niet hetzelfde als een bagagedekking.

Let op de voorwaarden; ook die kunnen verschillen!

Los van de verschillende dekkingen voor schade, zijn er ook veel andere voorwaarden die per verzekeraar kunnen afwijken. Misschien wel de belangrijkste is de nieuwwaarderegeling. Tot welke leeftijd krijgt u bij diefstal of total loss de nieuwwaarde vergoed? Hoe langer, hoe beter.

En wat gebeurt er met pech?

Stel dat u door omstandigheden niet verder kunt reizen met uw caravan. Krijgt u dan tijdelijk een vervangend exemplaar, een hotelkamer of helemaal niets?
Een eenvoudige prijsvergelijking maken voor een caravanverzekering is dus lastig. U ontkomt er niet aan om dieper de voorwaarden in te duiken. De meest uitgebreide verzekering is ook niet altijd de beste keuze, vanwege het risico op dubbele dekkingen. Wilt u hulp met kiezen? Onze verzekeringsadviseurs helpen u graag met advies! Maak een gratis afspraak en laat al uw verzekeringen eens controleren; het kan vast beter en goedkoper.

Bron: Wegwijs.nl

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.

Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament