keyboard_arrow_up
 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Duurzame woningen zijn meer waard – goed moment om hypotheek te verhogen of overwaarde op te nemen

Uit onderzoek blijkt dat het energielabel van een woning steeds bepalender wordt voor de prijs. Het energielabel van een woning is hierdoor steeds belangrijker voor huizenkopers. Het geld wat nodig is om te verduurzamen vertaald zich in de verkoopprijs. Maar wat als je woning nog wel wat verduurzaming kan gebruiken? Misschien heb je nu een woning met een rood label (F en G) en wil je je woning snel verkopen. Wellicht kun je door middel van het verhogen van je hypotheek of overwaarde opnemen geld vrij maken om je woning te verduurzamen. Wij kunnen je hierin adviseren en begeleiden, van financiering tot installatie. Onderstaand kun je meer lezen de gevolgen over van het wel of niet verduurzamen van je woning.

Waarde vermeerdering door verduurzamen

In de eerste helft van dit jaar zijn eengezinswoningen met een rood label (F en G) ruim €30.000 minder waard dan gemiddeld, afgelopen jaren was dit nog €18.000. Met een rood label betekent het hoge stookkosten en een grote investering in verduurzaming. Heb je een eengezinswoning met een groen A- of B-label, dan zijn deze woningen juist bijna €60.000 meer waard dan gemiddeld en dat verschil is afgelopen drie jaar verdubbeld. Huizen met een groen label zijn gewoonlijk gebouwd na 2000 (label B) of 2010 (label A).

Mensen letten steeds meer op energielabels en berekenen welke kosten er moeten worden gemaakt op de woning te verduurzamen en hoe hoog de energierekening zal zijn. De kosten die je nog moet maken om bijvoorbeeld naar een C label te kunnen gaan is die €30.000 die je minder voor een woning met een rood label betaalt. Indien je zo’n woning naar een energielabel A wilt krijgen dan is er nog veel meer geld nodig. Mensen zijn hier steeds alerter op. Het is duidelijk dat ze die kosten een keer gaan krijgen en dat wordt in de aankoopprijs meegenomen.

Hypotheekverstrekkers en het energielabel

Hypotheekverstrekkers houden al langer rekening met het energielabel. Volgens Independer (vergelijkingssite) geven ondertussen dertien geldverstrekkers een korting van ongeveer 0,2 procent op de hypotheekrente als er een duurzaam huis gekocht wordt. Op een hypotheek van €400.000 is dat toch zo’n €65 minder rente per maand en €780 per jaar. Indien je een lening neemt voor een energieneutraal huis, ben je zelfs 0,4 procent minder rente kwijt dan als je een woning aanschaft met een F- of G-label. Er zijn zelfs hypotheekverstrekkers die een woning met een rood label niet geheel willen financieren.

Je woning verduurzamen door je hypotheek te verhogen

Het is wel duidelijk dat de energiezuinigheid van een woning een steeds grote rol gaat spelen bij de verkoop. Een woning met een groen label verkoopt gemiddeld 39 dagen sneller, een rood label duurt drie weken langer. Ben je in het bezit van een woning die nog wel wat verduurzaming kan gebruiken? Wellicht is het mogelijk om financiële ruimte te creëren door je hypotheek over te sluiten, of misschien heb je overwaarde op je woning. Heb je hier ondersteuning voor nodig? Daar zijn wij voor! Onze adviseurs kijken naar je financiële mogelijkheden en werken samen met experts die advies kunnen geven over het verduurzamen van je woning.

 

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face