keyboard_arrow_up
  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

E-bike verzekering vergelijken

Uw e-bike financieren was een flinke investering. Dan wilt u natuurlijk wel dat deze goed verzekerd is. Omdat verzekeringsmaatschappijen verschillende voorwaarden en prijzen hanteren, is het verstandig alle mogelijkheden voor een elektrische fietsverzekering, een e-bike verzekering, te vergelijken met elkaar. De Verzekeringsadviseur helpt u hier graag bij, maar we zetten ook alvast een aantal punten op een rijtje waar u zelf op kunt letten.

De basisdekking

Net als bij een auto bepaalt de dekking voor een groot gedeelte de prijs. Bij de basisdekking of normale dekking bent u gedeeltelijk of volledig verzekerd tegen diefstal en beschadiging. Alle verzekeraars hebben bij de basisdekking als voorwaarde dat er een goed slot op uw e-bike ofwel elektrische fiets zit. Als goed slot wordt een ART slot met goedkeuring genoemd. Op het slot zelf staat een aantal sterren afgebeeld. Hoe meer sterren er afgebeeld staan, hoe veiliger het slot is. Voor de basisdekking worden minstens twee sterren geadviseerd om recht te hebben op vergoeding bij diefstal of beschadiging. Ook eventuele gevolgschade wordt vergoed, denk aan reiskosten die u gemaakt heeft in de tijd dat uw e-bike weg was.

De aanvullende (casco) dekking

De aanvullende dekking voor een e-bike verzekering dekt voornamelijk hulp langs de weg. Staat u ergens met pech, dan kunt u uw verzekeraar opbellen om u te helpen. Soms wordt u zelfs thuisgebracht als u pech heeft. Verzekeraars noemen de aanvullende dekking van een elektrische fietsverzekering daarom ook wel de pechhulp service.

Ongevallen inzittenden verzekering

De ongevallen inzittenden verzekering dekt niet alleen schade aan uw e-bike, maar ook schade aan uzelf. Er wordt een bedrag uitgekeerd als u na een ongeval blijvend letsel heeft of, veel erger nog, overlijdt. Deze dekking geldt ook voor maximaal één andere opzittende van de e-bike. Bij deze elektrische fietsverzekering kan het zeker slim zijn om iedere e-bike verzekering goed te vergelijken met anderen, omdat het hierbij om persoonlijk letsel gaat.

Verhaalrechtsbijstand

Tot slot kunt u nog een verzekering afsluiten voor verhaalrechtsbijstand. Hierbij kunnen kosten verhaald worden als u niet uzelf maar iemand anders schade hebt berokkend bij een ongeval.

Omdat iedere verzekeraar zo zijn eigen voordelen en voorwaarden heeft, is een e-bike verzekering vergelijken zeker aan te raden. Let hierbij bijvoorbeeld op het eigen risico en de opzegbaarheid van de verzekering. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de verzekering voor onbepaalde tijd af te sluiten of aflopend. Bij onbepaalde tijd, een verzekering zonder einddatum, betaalt u maandelijks een vaste premie. Bij een aflopende e-bike verzekering, een verzekering met een einddatum, kunt u ervoor kiezen het totale verzekeringsbedrag in één keer te betalen of in maandelijkse termijnen.

De Verzekeringsadviseur kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden en adviseert u welke e-bike verzekering, na het vergelijken, voor u als beste uit de bus komt. Neem direct contact op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek bij één van onze vestigingen!

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament