keyboard_arrow_up
 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Verbouwen is slimmer dan verkopen in deze gevallen

Verbouwing in plaats van verkopen

Een verbouwing kost veel geld, tijd en ook uiteraard gedoe, maar je krijgt wel echt een woning in je eigen smaak en naar eigen wensen. Een ander huis heeft vaak ook een verbouwing nodig, gewoonweg omdat het niet jouw stijl is of de keuken toch best verouderd is en geen moderne apparatuur heeft of pimpelpaars is. Een verbouwing is echter niet altijd toegestaan, vooral als je moet slopen, het uiterlijk aanpassen of de constructie gaat wijzigen. Je moet er dan bijna altijd toestemming van de gemeente voor vragen. Daarnaast is verbouwen een flinke investering, die je vaak niet volledig terugkrijgt wanneer je je huis verkoopt.

Wanneer is het dan slimmer om te verbouwen dan te verkopen?

Wanneer je tevreden bent met de basis van je huis, zoals de vaste eigenschappen van tuin, en inhoud dan is verbouwen zeker een goede optie. Zeker in deze markt waarbij je je woning vast heel goed kan verkopen maar zie er maar eens wat voor terug te kopen dat dan wel voldoet. Het is een moeilijke tijd wat dat betreft want er komt niet veel op de markt en wat er komt is snel weer weg (plus de prijzen zijn hoger dan ooit). Wanneer je behoefte aan een ruime badkamer groter is dan je behoefte aan een ruime slaapkamer, kan je best een stukje slaapkamer gebruiken om de badkamer te verruimen. Een nieuw huis kopen is in dit geval helemaal niet nodig, je kunt immers met een verbouwing je huis aanpassen aan je wensen.

Geld besparen met verbouwen

Een verbouwing kan je een hoop geld besparen. Je hoeft ten eerste geen huis te vinden en te kopen in deze markt waarbij de huizenprijzen sneller stijgen dan ooit. Ten tweede omdat, wanneer je een nieuw huis koopt, je te maken krijgt met hoge kosten, waaronder aankoopkosten (kosten koper), kosten van de verhuizing en kosten om het nieuwe huis in te richten. Daarnaast moet je je huidige woning nog wel verkopen, waardoor je met dubbele woonlasten te maken kunt krijgen. Wanneer je je bestaande woning met een verbouwing zo aan kan passen dat je woonwensen vervuld zijn, is verbouwen verstandiger dan verkopen.

Als je tevreden bent met je omgeving is het verstandig om te verbouwen

Als je door je familie, vrienden of werk aan een bepaalde omgeving gebonden bent dan hoef je niet perse weg. Een ander huis kopen is dan dus niet de beste optie. Ook je sociale leven zal namelijk behoorlijk veranderen bij een verhuizing. Wanneer je oude en nieuwe huis bijvoorbeeld qua afstand behoorlijk uit elkaar liggen, moet je mogelijk een heel nieuwe sociale omgeving opbouwen. Daarnaast is het voor eventuele kinderen ook niet fijn uit hun vertrouwde omgeving gehaald te worden.

Mogelijkheden om te gaan verbouwen

Een verbouwing kost geld. Je kunt dit (deels) uit eigen geld betalen. Misschien heb je nog wat extra’s zoals spaargeld, een erfenis of een bonus van je werk. Lukt dit niet, dan zijn er meerdere manieren om je verbouwing te financieren. Je kunt bijvoorbeeld je hypotheek verhogen, een tweede hypotheek afsluiten of je ouders misschien om hulp vragen. Wat altijd verstandig is, is je financiële mogelijkheden in kaart te laten brengen door een adviseur. Wij kijken hoe je financieel fit kunt worden én ook blijft na je verbouwing! Neem contact op en we gaan samen kijken hoe we jouw verbouwing het beste kunnen regelen!

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face