keyboard_arrow_up
 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Verduurzaam je huis!

Verduurzaam je huis: goed voor het milieu én je portemonnee!

Je hebt vast wel eens gehoord van het verduurzamen van je huis. Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk en wat kan het voor jou betekenen? Een duurzaam huis is een stuk aangenamer om te leven én je bespaart ook nog eens op je maandlasten. En dat niet alleen, door duurzamer te leven draag jij je steentje bij aan het milieu.

Besparen op energiekosten met een duurzaam huis

Laten we beginnen op persoonlijk vlak. Jij wil toch ook comfortabel wonen in een koel huis in de zomer en een warm huis in de winter? Dit kan je bereiken met het verduurzamen van je huis én kan je ook nog eens flink besparen op je energiekosten. Het installeren van bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatiemateriaal of LED-verlichting kan het verbruik van energie al aanzienlijk verminderen.

Vanaf begin 2023 is het prijsplafond door het kabinet ingevoerd. Dit prijsplafond bood meer zekerheid voor huishoudens dat de energierekening betaalbaar blijft. Vanaf 1 januari 2024 vervalt dit prijsplafond op gas, stroom en stadsverwarming. Dit betekent dat er per huishouden hoogstwaarschijnlijk een stijging verwacht wordt in vaste lasten. Daarom is het verstandig om nu naar alternatieve opties te kijken zoals het verduurzamen van je huis. Zo zal je financieel niet te veel merken van het wegvallen van het prijsplafond in je maandlasten.

Het milieu: een belangrijke reden om te verduurzamen

Daarnaast wil je natuurlijk ook bijdragen aan een gezondere wereld. Door je huis te verduurzamen verbruik je minder energie en stoot je dus minder CO2 uit. Dit helpt bij de bestrijding van klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Je kan bijvoorbeeld een slimme thermostaat installeren, Ledverlichting gebruiken of andere energiebesparende maatregelen gebruiken om zo bij te dragen aan een groenere wereld.

Financiële opties van het verduurzamen van je huis

Misschien denk je nu: “Dat klinkt allemaal heel leuk en aardig, maar hoe ga ik dat betalen?” Gelukkig zijn er verschillende financieringsopties om je huis te verduurzamen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

 • Eigen geld: Heb je wat spaargeld achter de hand? Dan kan je ervoor kiezen om dit te gebruiken voor het verduurzamen van je huis. Dit is vaak de goedkoopste optie, omdat je hier geen rente voor hoeft te betalen. Weet je nu niet waar je moet beginnen met het verduurzamen van je woning? Financieel Fit kan je hiermee helpen!
 • Verhoging hypotheek: Een andere optie is om te kiezen voor het verhogen van je hypotheek. In veel gevallen is het mogelijk om je hypotheek te verhogen voor het verduurzamen van je huis. Bespreek met je Financieel Fit adviseur de mogelijkheden.
 • Subsidies: Voor bepaalde energiebesparende maatregelen zijn er subsidies beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, isolatie of de aansluiting op een warmtenet.
 • Duurzaamheidslening: Sommige gemeenten bieden een duurzaamheidslening aan. Dit is een lening met een lage rente die je kan gebruiken voor energiebesparende maatregelen. Informeer bij je gemeente of zij een dergelijke lening aanbieden en wat de voorwaarden hiervan zijn.

Let op: bij sommige financieringsopties geldt een maximaal bedrag dat je kan lenen. Daarnaast moet je rekening houden met eventuele extra kosten, zoals de notariskosten bij het verhogen van je hypotheek.

Hoe kan je je huis verduurzamen?

Er zijn verschillende duurzaamheidsmogelijkheden. Dit is natuurlijk afhankelijk van je budget en wensen. Ook moet er gekeken worden welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

 • Isolatie: verbeter de isolatie van je dak, muren en vloeren om warmteverlies te beperken en je energieverbruik te verminderen.
 • Zonnepanelen: plaats zonnepanelen op je dak om je eigen duurzame energie op te wekken en je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.
 • Energiezuinige verwarming: vervang je oude cv-ketel door een nieuwe CV-ketel, energiezuinige warmtepomp of zonneboiler om je huis efficiënter op te warmen en je CO2-uitstoot te verlagen.
 • Waterbesparende maatregelen: installeer waterbesparende kranen en douchekoppen om je waterverbruik te verminderen en je energiekosten te verlagen.
 • LED-verlichting: vervang je oude gloeilampen door energiezuinige LED-lampen om je energieverbruik te verminderen en je energierekening te verlagen.

Hulp bij volgende stappen

Bij Financieel Fit begrijpen we het belang van verduurzamen. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met een bedrijf die gespecialiseerd is in het verduurzamen van huizen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de begeleiding van duurzaamheidsprojecten en zorgen ervoor dat jij binnen de kortste keren in een comfortabel huis woont!

Waar wacht je nog op?

Je huis verduurzamen heeft genoeg voordelen waarbij jij je steentje bijdraagt aan het verbeteren van het milieu én je jezelf nog op een behoorlijk zakcentje bespaart. Door bewuste keuzes te maken en te profiteren van de beschikbare financiële steun geniet jij binnen 3 maanden al van de voordelen van een duurzaam huis! Dus wacht niet langer, bespreek met jouw Financieel Fit adviseur wat de mogelijkheden zijn en steek je handen uit de mouwen om aan de slag te gaan!

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face