keyboard_arrow_up
 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Wat valt er onder stormschade verzekering?

Gelukkig komt het niet heel vaak voor, maar ook ons land heeft eens in de zoveel tijd te maken met een iets zwaardere storm. Als jouw huis daardoor schade oploopt, is het fijn om goed verzekerd te zijn. Stormschade valt onder de opstalverzekering. Wanneer je jouw huis verzekerd hebt met een opstalverzekering, ben je dus ook verzekerd voor stormschade. Maar wat valt er eigenlijk onder een stormschade verzekering?

Wanneer stormt het?
Allereerst is het belangrijk om te weten dat er volgens de verzekeraars pas sprake is van storm vanaf windkracht 7, ook al is dat officieel pas vanaf windkracht 9. De verzekeraar zal dan ook altijd eerst bij het KNMI informeren naar de zwaarte van de storm. Windkracht 7 kan echter al behoorlijk wat schade aan een huis veroorzaken.

Eigen risico

Iedere verzekeraar rekent een eigen risico. Hoe hoog het eigen risico voor jou is, kan je teruglezen in de polisvoorwaarden. Meestal ligt het bedrag tussen de €225,- en €500,-. Dit risico is over het algemeen hoger dan het eigen risico van andere schades. Bij een stormschade verzekering wordt er voor het eigen risico namelijk uitgegaan van de herbouwwaarde van een huis. Wat kost het om jouw huis op dezelfde plek en net zo groot opnieuw te bouwen? Van die waarde wordt vervolgens 0,2% als eigen risico gerekend. Het zal er dus aan liggen hoeveel schade jou bij een storm heeft opgelopen of het rendabel is dit op te geven aan de stormschade verzekering. Gaat het om een kleine schade, dan kan het soms ook voordeliger zijn om de reparatie uit eigen zak te betalen.

Wat valt er onder de stormschade verzekering?

Bij schade ontstaan door een storm kan je bijvoorbeeld denken aan dakpannen die van het huis zijn gewaaid, een boom die door de storm omwaait en op uw schuur valt of een door de storm ontstane lekkage die waterschade veroorzaakt.

Contact opnemen met uw stormschade verzekering

Is er bij u thuis schade ontstaan door een storm? Denk er dan aan dat je alles zoveel mogelijk laat zoals het is. Wanneer je namelijk contact opneemt met jouw stormschade verzekering om voor een schadevergoeding in aanmerking te komen, zal een expert namens de verzekeraar eerst bij je langskomen om de ontstane schade op te nemen. Ruim niks op, herstel of repareer niks maar wacht tot de expert bij jou op bezoek is geweest. Hij of zij zal je dan vertellen wat de volgende stap is om in aanmerking te komen voor schadevergoeding. Misschien mag je het zelf herstellen of moet je gebruikmaken van de diensten van een aan de verzekeraar gelieerd schadeherstelbedrijf. Misschien mag je tijdelijk noodvoorzieningen treffen om de schade niet groter te laten worden?

Heb je schade? Meld dit dan direct bij uw verzekeraar of via onze site. Een adviseur van Financieel Fit denkt bovendien graag met je mee over de juiste stormschade verzekering. Maak vrijblijvend een afspraak, dan bekijken we de mogelijkheden!

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face