keyboard_arrow_up
  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Wat valt er onder stormschade verzekering?

Gelukkig komt het niet heel vaak voor, maar ook ons land heeft eens in de zoveel tijd te maken met een iets zwaardere storm. Als uw huis daardoor schade oploopt, is het fijn om goed verzekerd te zijn. Stormschade valt onder de opstalverzekering. Wanneer u uw huis verzekerd heeft met een opstalverzekering, bent u dus ook verzekerd voor stormschade. Maar wat valt er eigenlijk onder een stormschade verzekering?

Wanneer stormt het?
Allereerst is het belangrijk om te weten dat er volgens de verzekeraars pas sprake is van storm vanaf windkracht 7, ook al is dat officieel pas vanaf windkracht 9. De verzekeraar zal dan ook altijd eerst bij het KNMI informeren naar de zwaarte van de storm. Windkracht 7 kan echter al behoorlijk wat schade aan een huis veroorzaken.

Eigen risico

Iedere verzekeraar rekent een eigen risico. Hoe hoog het eigen risico voor u is, kunt u teruglezen in de polisvoorwaarden. Meestal ligt het bedrag tussen de €225,- en €500,-. Dit risico is over het algemeen hoger dan het eigen risico van andere schades. Bij een stormschade verzekering wordt er voor het eigen risico namelijk uitgegaan van de herbouwwaarde van een huis. Wat kost het om uw huis op dezelfde plek en net zo groot opnieuw te bouwen? Van die waarde wordt vervolgens 0,2% als eigen risico gerekend. Het zal er dus aan liggen hoeveel schade u bij een storm heeft opgelopen of het rendabel is dit op te geven aan de stormschade verzekering. Gaat het om een kleine schade, dan kan het soms ook voordeliger zijn om de reparatie uit eigen zak te betalen.

Wat valt er onder de stormschade verzekering?

Bij schade ontstaan door een storm kunt u bijvoorbeeld denken aan dakpannen die van het huis zijn gewaaid, een boom die door de storm omwaait en op uw schuur valt of een door de storm ontstane lekkage die waterschade veroorzaakt.

Contact opnemen met uw stormschade verzekering

Is er bij u thuis schade ontstaan door een storm? Denk er dan aan dat u alles zoveel mogelijk laat zoals het is. Wanneer u namelijk contact opneemt met uw stormschade verzekering om voor een schadevergoeding in aanmerking te komen, zal een expert namens de verzekeraar eerst bij u langskomen om de ontstane schade op te nemen. Ruim niks op, herstel of repareer niks maar wacht tot de expert bij u op bezoek is geweest. Hij of zij zal u dan vertellen wat de volgende stap is om in aanmerking te komen voor schadevergoeding. Misschien mag u het zelf herstellen of moet u gebruikmaken van de diensten van een aan de verzekeraar gelieerd schadeherstelbedrijf. Misschien mag u tijdelijk noodvoorzieningen treffen om de schade niet groter te laten worden?

Heeft u schade? Meld dit dan direct bij uw verzekeraar of via onze site. Een adviseur van Financieel Fit denkt bovendien graag met u mee over de juiste stormschade verzekering. Maak vrijblijvend een afspraak, dan bekijken we de mogelijkheden!

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament