keyboard_arrow_up
 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Woningwaarde blijft stijgen – ideaal moment om te verbouwen

Uit onderzoek is gebleken dat de woningwaarde van huizen blijft stijgen. Je kunt je huis dus goed verkopen! Maar is je volgende droomwoning dan wel financieel bereikbaar? Er zijn zoveel concurrenten dat overbieden standaard is geworden. Ook zijn sommigen bereid af te zien van een bouwkundige keuring en het voorbehoud van financiering. Of ze zijn zeer flexibel wat betreft de datum van overdracht. Het is dus verre van ideaal om een nieuwe woning te bemachtigen. Zijn er nog verbetermogelijkheden aan je huidige woning? Als je er nog op comfort op vooruit kan gaan dan is dit het moment om je overwaarde te benutten voor een verbouwing. Wellicht wil je wel verduurzamen? Ook daar kunnen we je in adviseren en bij begeleiden, van financiering tot installatie. Onderstaand in ieder geval wat cijfers die de snelle waardestijging ondersteunen.

 

Belangrijkste ontwikkelen in de woningmarkt kwartaal 3 2021

In het afgelopen kwartaal is de prijs van een Nederlandse woning gemiddeld met €28.500 gestegen. Dit komt neer op een stijging van 313 euro per dag. De prijsstijging was nog niet eerder zo groot. Hoewel er sprake is van grote onderlinge verschillen, is in iedere Nederlandse gemeente de gemiddelde woningprijs in het afgelopen jaar met tenminste het bruto modaal jaarinkomen gestegen. De gemiddelde woningprijs in Nederland doorbrak door deze enorme prijsstijging zelfs voor de eerste keer de €400.000 grens en staat nu op €417.000.

Sinds het derde kwartaal van 2013 zijn de Nederlandse woningprijzen aan het stijgen. De stijging was de eerste jaren nog beperkt. De prijzen stegen tot 2016 met gemiddeld €24 per dag. In de drie daaropvolgende jaren namen ze met gemiddeld €60 per dag toe. Sinds het begin van de pandemie in maart 2020 zijn de woningprijzen inmiddels met gemiddeld €144 per dag gestegen.

Provinciale verschillen in woningwaarde

In alle provincies zijn de huizenprijzen beduidend gestegen, maar de onderlinge verschillen zijn groot. De provincies Noord-Holland, Utrecht en Gelderland lieten tussen medio 2020 en medio 2021 de grootste prijsstijging zien. Ook in de provincies Zuid-Holland en Flevoland lieten woningen in het afgelopen kwartaal grotere prijsstijgingen zien. In de provincies Drenthe en Limburg bedroeg de prijsstijging het afgelopen kwartaal niet meer dan €200 per dag.

Miljoenengemeente

Naast de hoogste gemiddelde prijsstijging per dag is in het derde kwartaal dit jaar nog sprake van een ander fenomeen. In de gemeente Bloemendaal bedraagt de gemiddelde huizenprijs voor het eerst meer dan €1.000.000! Met recht een miljoenengemeente.

Betaalbaarheid neemt af door de stijgende woningprijs

In het derde kwartaal van 2021 werd gemiddeld 14,0% van het netto maandinkomen uitgegeven aan netto woonlasten. De betaalbaarheid neemt steeds meer af terwijl de huizenprijzen blijven stijgen.

Hypotheek verhogen om te verbouwen en overwaarde opnemen

Het wordt steeds moeilijker voor starters om een woning te kopen. Ook de Nederlandse woningbezitters kiezen vaker om overwaarde op te nemen of om de hypotheek te verhogen zodat er geld vrijkomt voor een verbouwing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op, onze specialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face