Financial advisor lawyer consulting mature middle-aged couple showing them debts, bunkruptcy, negative test results, mortgage, divorce certificate contract pension at home indoors

Ondersteuning tijdens een scheiding

Een scheiding roept veel vragen op: kun je in je huis blijven wonen, wat gebeurt er met je verzekeringen? Met kinderen is de druk nog groter. Een financieel adviseur helpt je alles goed te regelen.

Hoe wij jou helpen als je gaat scheiden

  • Door begrip te tonen voor de complexe emoties en financiële stabiliteit te bieden. Wij begrijpen dat een scheiding veel emoties en financiële zorgen met zich meebrengt. Ons doel is om ervoor te zorgen dat jij en jouw ex-partner op een respectvolle en eerlijke manier uit elkaar kunnen gaan. Daarbij vinden we het belangrijk dat er een duidelijke focus is op woningbehoud en financiële stabiliteit. Na een eerste gesprek weet je snel waar je aan toe bent. Dat geeft je rust en zekerheid.  
  • Door de beste oplossing te vinden voor jou en jouw partner. Daarbij kijken we naar jullie huidige woon- en werksituatie en doen we ons best ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk verandert. Bij een scheiding verandert er namelijk een hoop. Je woonsituatie is onzeker, je moet misschien meer uren gaan werken om financieel rond te komen en je partnersituatie verandert. Dit heeft ook invloed op je vermogen om een lening af te sluiten. Wij helpen jou om een oplossing te vinden voor deze nieuwe, financiële situatie.  
  • Door maatwerkoplossingen te bieden. Elke situatie is anders. Dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring, kunnen we vaak hypotheekoplossingen bieden die buiten de normale regels vallen. Daardoor stijgt de kans dat jij jouw woning kunt behouden.  
  • Samen te werken met mediators. Door nauw samen te werken met mediators verlopen alle aspecten van jouw scheiding soepel en efficiënt. Samen stellen we haalbare financiële plannen op, waardoor je snel duidelijkheid krijgt over jouw mogelijkheden. Zo kan een mediator helpen om afspraken te maken die voor beide partijen acceptabel en werkbaar zijn.  

Opties bij een scheiding

Kredietpartners van Financieel Fit
1

Een van jullie blijft in het huis wonen

In dat geval moet de een de ander uitkopen en de volledige hypotheekschuld overnemen. De vertrekkende ex-partner heeft namelijk recht op de helft van de waarde van het huis. De kosten voor het uitkopen van je ex-partner kun je opnemen in een nieuwe hypotheek. Voorwaarde hiervoor is wel dat je deze lasten moet kunnen dragen. Jouw financieel adviseur kan berekenen of het mogelijk is om de hypotheek over te nemen en in het huis te blijven wonen.

pexels-pixabay-280221
2

Jullie verkopen het huis

Willen of kunnen jullie beiden niet in het huis blijven wonen, dan is het huis verkopen vaak de beste optie. De openstaande hypotheekschuld wordt dan afgelost met de opbrengst van het huis. Als de opbrengst hoger is dan de openstaande schuld, is er sprake is van overwaarde. Deze overwaarde delen jullie samen. Wanneer de opbrengst lager is, hebben jullie een restschuld. Ook deze delen jullie samen. Jouw financieel adviseur bekijkt graag wat jouw mogelijkheden zijn.

Couple Sitting In Front Of Judge
3

Jullie laten het huis en de hypotheek onverdeeld

Tot slot kunnen jullie ervoor kiezen om samen eigenaar te blijven van het koophuis. Dit kan een goede optie zijn als het financieel niet mogelijk is om de hypotheek op één naam te zetten of als jullie het huis niet willen verkopen. In dat geval is het wel belangrijk dat er duidelijke afspraken worden gemaakt. Een mediator van het Mediators Collectief en jouw financieel adviseur kan jou hierbij helpen.

Plan een adviesgesprek in: waar en wanneer jij dat wilt

Maak vrijblijvend een afspraak bij een van onze vestigingen. Wij helpen je graag om alle financiële veranderingen bij een scheiding voor je uit handen te nemen, zodat je met meer rust kunt focussen op andere belangrijke zaken.

We zitten verspreid over heel Nederland. Daardoor zit er altijd wel een kantoor bij jou in de buurt. En het voordeel is: je zit nergens aan vast en hebt de vrijheid om te kiezen voor een gesprek op kantoor, telefonisch, online of bij jou thuis.