Verschillende soorten kredieten

Hieronder hebben we verschillende soorten kredieten uitgelegd.

Persoonlijke lening

Het afsluiten van een persoonlijke lening biedt je betrouwbare zekerheid. Je krijgt duidelijkheid over de rente en de maandelijkse lasten vanaf het begin. Met een persoonlijke lening leen je een vast bedrag dat je in, vooraf bepaalde, vaste termijnen aflost gedurende een afgesproken periode. Deze gestructureerde aanpak maakt een persoonlijke lening aanvragen bij uitstek geschikt wanneer je voor een grote uitgave staat, zoals het kopen van een nieuwe auto of camper. Het volledige leenbedrag wordt immers in één keer op je rekening gestort, waardoor je snel over het benodigde geld kan beschikken. Lees meer.

Seniorenlening

Een seniorenlening is, zoals de naam al doet vermoeden, een lening die specifiek is ontworpen voor senioren. Over het algemeen is het mogelijk om deze lening af te sluiten vanaf je 60e levensjaar. De lening moet terugbetaald zijn voor je 85ste levensjaar. Om een seniorenlening af te kunnen sluiten moet je over voldoende inkomen beschikken om de lening terug te kunnen betalen en mag je niet ouder zijn dan 80 jaar. Een seniorenlening kan je alleen nog afsluiten in de vorm van een persoonlijke lening. Een lening met een vaste rente, een vaste looptijd en een vast maandtermijn. Sluit je een seniorenlening af via Financieel Fit? Dan kan je altijd boetevrij extra aflossen wanneer je wilt en zoveel je wilt! Lees meer.

Doorlopend krediet

Wanneer je extra financiële ruimte nodig hebt, maar nog geen exact bedrag in gedachten hebt, is het aanvragen van een doorlopend krediet de perfecte oplossing. Of het nu gaat om de studie van je kind of een huisverbouwing, een doorlopend krediet biedt flexibiliteit. Met dit type lening kan je namelijk opnemen wat je op dat moment nodig hebt. Bovendien heb je de vrijheid om eventueel afgelost geld opnieuw op te nemen wanneer dit nodig is. Dit kan gedurende de gehele looptijd van de lening, tot aan de vastgestelde kredietlimiet. De kredietlimiet is het maximumbedrag dat je kan lenen. Of je nu het gehele bedrag in één keer opneemt of in delen, hoe vaak je opneemt of extra aflost, de keuze ligt volledig bij jou. Lees meer.

Duokrediet

Het afsluiten van een Duokrediet biedt de mogelijkheid om het beste van meerdere leningen te bundelen in één enkele lening. Met deze aanpak kan je profiteren van voordelige tarieven en gunstige voorwaarden van diverse kredietverstrekkers of de voordelen van verschillende soorten leningen samenvoegen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om hogere bedragen te lenen tegen gunstigere condities. Door meerdere leningen bij diverse kredietverstrekkers af te sluiten, wordt het risico voor de kredietverstrekkers verdeeld. Lees voor meer informatie. 

Zakelijk leasen

Voor de startende ondernemers die een auto, bedrijfswagen of een occasion tot 3500 kg nodig hebben voor zakelijk gebruik, of voor ondernemers die zekerheid zoeken, biedt Financieel Fit zakelijke leaseoplossingen. Wij begeleiden je volledig bij het vinden van de juiste financiering, zelfs als je geen (positieve) jaarcijfers kan overleggen! Lees meer.

Private lease

Indien je momenteel niet over voldoende financiële middelen beschikt om een auto of tweedehands voertuig aan te schaffen, biedt privé leasen een aantrekkelijke optie. Met private lease heb je de mogelijkheid om voor langere tijd een auto te huren voor persoonlijk gebruik. Bij Financieel Fit merken we een groeiende interesse in private lease. Het idee dat leasen uitsluitend voor zakelijk gebruik is, is echter een misvatting. Het leasen van een auto is namelijk ook privé mogelijk en kan zelfs zeer aantrekkelijk zijn. Lees meer voor verschillende voordelen van private lease.

ZZP lening

Als ZZP’er word je vaak geconfronteerd met onzekerheden rondom het afsluiten van een lening. Voor zelfstandige ondernemers gelden namelijk specifieke en vaak striktere eisen. Echter, door de voortdurende groei van het aantal ZZP’ers, evolueert ook de leenmarkt. Kredietverstrekkers gaan steeds meer in op de behoeften van zelfstandig ondernemers, waardoor er steeds ruimere mogelijkheden ontstaan op het gebied van leningen voor ZZP’ers. Meer informatie.

Restschuldlening

Bij het verkopen van je woning hoop je op een aanzienlijke winst. Echter, de realiteit kan anders uitpakken en de verkoopprijs kan zelfs onder de aankoopprijs van het huis belanden. Dit kan resulteren in verlies en een restschuld waarmee je blijft zitten. Voorheen was het mogelijk om deze restschuld eenvoudig op te nemen in een nieuwe hypotheek. Bovendien kon de rente over deze restschuld financiering fiscaal worden afgetrokken, waardoor de extra maandelijkse lasten voor het aflossen van de restschuld beheersbaar bleven. Lees meer.


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak