Wat moet je weten?

Overweeg je een hypotheek af te sluiten voor je tweede huis omdat je wel over voldoende inkomen beschikt, maar niet over de financiële middelen? Dit is zeker mogelijk bij diverse hypotheekverstrekkers. Je hebt de keuze uit verschillende hypotheekvormen, zoals een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Deze hypotheekvormen zijn vergelijkbaar met die voor je eerste huis, maar bij een tweede huis moet je rekening houden met extra voorwaarden.

Voorwaarden voor een hypotheek voor je tweede huis

Bij je eerste huis sluit je meestal een hypotheek af die 100% van de waarde van de woning dekt. Bij een hypotheek voor je tweede huis is dit meestal niet mogelijk. In de meeste gevallen geldt een maximum van 85% van de waarde, wat betekent dat je eigen geld in het tweede huis moet investeren. Daarnaast zijn er inkomenseisen, waarbij de meeste hypotheekverstrekkers een minimuminkomen van ten minste €60.000 hanteren. Bij de berekeningen worden ook de maandelijkse lasten van je eerste woning meegenomen. Bovendien is de looptijd anders; deze is maximaal twintig jaar voor een tweede huis, in tegenstelling tot dertig jaar voor je eerste huis.

Hulp nodig bij het afsluiten van deze hypotheek?

Bij Financieel Fit hebben we uitgebreide kennis van hypotheken en bieden we passend advies. We kijken naar jouw persoonlijke situatie en helpen je de beste deal te vinden. Overweeg ook om een premium klant bij ons te worden. Hierbij krijg je advies van een adviseur die je begeleidt gedurende het hele proces. We assisteren niet alleen bij de aanvraag, maar ook bij tal van andere praktische zaken die bij het afsluiten van een hypotheek voor je tweede huis komen kijken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak