Alles wat je moet weten over een tweede hypotheek afsluiten

Overweeg je een hypotheek af te sluiten voor je tweede huis? Dan kan het voorkomen dat je wel over genoeg inkomen beschikt, maar niet over de benodigde financiële middelen. Geen zorgen! Bij diverse hypotheekverstrekkers is het zeker mogelijk om een hypotheek af te sluiten voor je tweede woning.

Je hebt de keuze uit verschillende hypotheekvormen, zoals een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Hoewel deze hypotheekvormen vergelijkbaar zijn met die voor je eerste huis, dien je bij een tweede huis wel rekening te houden met extra voorwaarden.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten voor je tweede huis? Dan helpen de adviseurs van Financieel Fit je graag bij het inzicht krijgen in alle mogelijkheden!

Maak een vrijblijvende afspraak

 

Voorwaarden voor een hypotheek voor je tweede huis

Voor een weloverwogen beslissing over het afsluiten van een hypotheek voor je tweede huis, is het raadzaam om alle voorwaarden van een tweede hypotheek zorgvuldig te bekijken. Waar moet jij nou op letten? En welke specifieke eisen worden gesteld bij het financieren van een tweede woning? We hebben de belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje gezet:

 • Geen volledige dekking: Bij je eerste huis sluit je meestal een hypotheek af
  die 100% van de waarde van de woning dekt. Bij een hypotheek voor je
  tweede huis is dit meestal niet mogelijk. In de meeste gevallen geldt een
  maximum van 85% van de waarde, wat betekent dat je eigen geld in het
  tweede huis moet investeren.

 • Inkomenseisen: Hierbij hanteren de meeste hypotheekverstrekkers een
  minimuminkomen van ten minste €60.000. Bij de berekeningen worden ook
  de maandelijkse lasten van je eerste woning meegenomen.

 • Andere looptijd: Dit is maximaal twintig jaar voor een tweede huis, in
  tegenstelling tot dertig jaar voor je eerste huis.

 • Beperkingen: Er zijn bepaalde beperkingen, zoals een uitdrukkelijk verbod
  op het verhuren van de woning. Wil je een tweede woning gaan verhuren?
  Dan zul je een verhuurhypotheek moeten afsluiten.

 • Geen hypotheekrenteaftrek: voor een tweede huis is de hypotheekrente niet
  aftrekbaar. Deze regel is specifiek van toepassing op leningen die zijn
  aangegaan voor de aankoop, verbetering of onderhoud van de eigen woning.
  Bovendien ontvang je geen hypotheekrenteaftrek als je de financiering van dit
  tweede huis laat verlopen via de hypotheek van je hoofdwoning.

Dit zijn enkele belangrijke aandachtspunten bij het aanvragen van een tweede hypotheek. Maak gerust een afspraak met een van de financieel adviseurs van Financieel Fit, wij helpen je graag met alle vragen die je hebt voor het afsluiten van een hypotheek voor je tweede huis.

Maak nu een afspraak

 

Tweede huis kopen met de overwaarde van je eerste huis

Je kunt overwegen om je tweede huis of vakantiewoning deels of volledig te financieren met de overwaarde van je eerste woning. Hiermee verhoog je je huidige hypotheek met het bedrag dat je aan overwaarde hebt. Met dit vrijgekomen geld creëer je financiële ruimte, die je kunt benutten voor de aankoop van je tweede woning.

Hiermee opent zich een kans om je woonwensen te realiseren, wanneer je niet genoeg eigen geld hebt om in te brengen voor de hypotheek voor je tweede woning. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een financieel adviseur van Financieel Fit om ervoor te zorgen dat deze financiële stap goed aansluit bij je persoonlijke situatie en toekomstplannen.

Let op! Bij deze financieringsmethode wordt ook gekeken naar je inkomen. Het is belangrijk dat je in staat bent om de nieuwe maandelijkse lasten te kunnen dragen.

 

Financieel Fit de beste adviseur voor jou

Of je nu een tweede huis in Nederland of in het buitenland wilt kopen, of het nu gaat om een investering voor verhuur of een recreatiewoning, Financieel Fit staat klaar om je te begeleiden bij alle stappen die nodig zijn om jouw dromen te realiseren. Bij Financieel Fit hebben we uitgebreide kennis van hypotheken en bieden we passend hypotheekadvies. We kijken naar jouw persoonlijke situatie en helpen je de beste deal te vinden.

Overweeg ook om een premium klant bij ons te worden. Hierbij krijg je advies van een financieel adviseur die je begeleidt gedurende het hele proces. We assisteren niet alleen bij de aanvraag, maar ook bij tal van andere praktische zaken die bij het afsluiten van een hypotheek voor je tweede huis komen kijken. Ontdek jouw financiële mogelijkheden en neem gerust contact op voor vrijblijvend hypotheekadvies.

Maak een kennismakingsafspraak
zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak