Wat is een levensverzekering?

Er zijn verschillende soorten levensverzekeringen met elk unieke voordelen. Zo zijn er verzekeringen die een vast bedrag uitkeren bij overlijden, waarmee jouw nabestaanden de kosten voor bijvoorbeeld de uitvaart of hypotheek kunnen dekken. Daarnaast zijn er verzekeringen waarmee je kan sparen voor toekomstige doelen, zoals een aanvulling op jouw pensioen.

 


Verschillende levensverzekeringen

Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van de verschillende levensverzekeringen. Bespreek met een financieel adviseur welke verzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is een levensverzekering waarbij je op een vooraf afgesproken datum een bepaald bedrag ontvangt. Je betaalt hiervoor een maandelijks of jaarlijkse premie. Deze verzekering wordt vaak samen met een hypotheek afgesloten om later de hypotheekschuld geheel of gedeeltelijk af te lossen, of om geld te hebben voor bijvoorbeeld een dure studie.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit aan je nabestaanden als je binnen de looptijd van de verzekering komt te overlijden. Met deze verzekering zorg je ervoor dat je jouw dierbaren financieel goed beschermt na jouw overlijden. Het uitgekeerde bedrag kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de hypotheek te blijven betalen. In sommige gevallen is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering verplicht bij het afsluiten van een hypotheek.

Je kan kiezen uit een overlijdensrisicoverzekering met een gelijkblijvende premie gedurende de looptijd of een lineair dalende verzekering, waarbij het verzekerde bedrag jaarlijks met een vast bedrag afneemt. De verzekeringsadviseurs van Financieel Fit staan voor je klaar om je hierover te adviseren.

Spaarhypotheekverzekering

Een spaarhypotheekverzekering is een belangrijk onderdeel van een spaarhypotheek. Op de afgesproken einddatum ontvang je een vooraf bepaald bedrag. Als je eerder komt te overlijden, wordt het specifieke bedrag uitgekeerd. De spaarhypotheekverzekering is alleen beschikbaar in combinatie met een spaarhypotheek om (een deel van) de hypotheek af te lossen. Starters kunnen momenteel geen spaarhypotheek meer afsluiten.

Heb je momenteel een spaarhypotheek, dan is het wel mogelijk om deze bij een verhuizing mee te nemen of om te zetten in een bankspaarhypotheek. Bespreek jouw mogelijkheden met een Financieel Fit adviseur.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van jouw begrafenis of crematie, waarbij je maandelijks een premie betaalt. Hiermee ontlast je jouw nabestaanden van deze financiële zorgen en geef je hen de vrijheid om de uitvaart naar wens in te vullen. Een uitvaartverzekering is een belangrijk onderdeel van levensverzekeringen.

Bij Financieel Fit kijken onze verzekeringsadviseurs graag samen met jou naar de mogelijkheden. We vergelijken premies bij diverse verzekeraars en geven je advies op maat. Als onafhankelijke adviseur zorgen we ervoor dat je optimaal verzekerd bent.


Advies over levensverzekeringen

Wil je meer weten over de best passende levensverzekering? Onze adviseurs van Financieel Fit helpen je graag! Maak een afspraak via de button of vind je adviseur hieronder.


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak