Jouw langverwachte wens: je eigen camper op de oprit. De drang om met jouw camper op avontuur te gaan, is groot. Echter, het benodigde budget ligt niet altijd voor het oprapen. Ontdek bij ons wat de opties zijn om een (nieuwe) camper te financieren en jouw droom te realiseren.


Opties om jouw droomcamper te financieren

Er zijn gelukkig meerdere opties om jouw droomcamper aan te kunnen schaffen. Natuurlijk is er een mogelijkheid om je camper helemaal zelf te financieren, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Bekijk hieronder alle mogelijkheden voor het financieren van een camper, zodat jij er zo snel mogelijk op uit kan!

Sparen voor je camper

Een mogelijke manier om het benodigde budget voor een nieuwe camper te werven is door te sparen. Echter, dit betekent dat je wellicht tijdelijk niet met de camper op vakantie kan totdat je het vereiste bedrag bijeen hebt gespaard. Een alternatief is om een voorschot te nemen van je spaartegoed, waardoor je tijdelijk minder financiële ruimte hebt voor onvoorziene kosten. Het voordeel van eigen betaling is echter dat je geen aflossingen hoeft te doen, geen rentelasten hebt en de volledige eigendom van de camper verkrijgt.

Camper leasen

Het leasen van campers wordt steeds populairder onder vakantiegangers. Bij camperleasing hoef je geen grote som geld te lenen; in plaats daarvan betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de camper. Deze aanpak verschaft duidelijkheid over je maandelijkse kosten, inclusief alle toepasselijke belastingen, ter wijl je bovendien in nieuwste camper kan rijden. Echter, je wordt geen eigenaar van de camper en je bent gebonden aan een contact.

Lening afsluiten

Je hebt ook de mogelijkheid om (een deel van) het aankoopbedrag te financieren. Hierbij los je maandelijks een bedrag af, inclusief rente. Je spreekt vooraf af binnen welk tijdsbestek de lening wordt terugbetaald, en vaak is tussentijds aflossen ook een optie. Dit heeft het voordeel dat de camper eigendom wordt, jouw spaargeld intact blijft en de kosten gunstiger uitvallen dan bij leasing.

Wanneer het langverwachte vakantieseizoen aanbreekt en jouw camper gereed staat, begint het plezier al. Met de camper klaar om zowel vanbinnen als vanbuiten een opfrisbeurt te krijgen en alvast wat bagage te laden, ben je klaar voor de voorpret. Het is immers bekend dat met de juiste voorbereiding het echte genieten pas echt kan beginnen. Maar heb je bijvoorbeeld ook aan verzekeringen gedacht? Is jouw polis up-to-date? Het afsluiten van een camperverzekering is namelijk verplicht zodra je met jouw camper de weg op gaat.


Verzekerd op weg

Bij het verzekeren van jouw camper zijn meerdere keuzes mogelijk. Denk aan dekkingen zoals WA, WA + beperkt casco of WA + volledig casco. Overweeg je pechhulp en rechtsbijstand als inbegrepen opties? Denk je aan verzekering voor inzittenden en inventaris? Deze mogelijkheden geven stof tot nadenken, waarin wij je graag adviseren. Voor een tweedehands camper kunnen andere opties wellicht meer geschikt zijn. Houd er rekening mee dat je pas verzekerd bent nadat je de bevestiging en een groene kaart hebt ontvangen.


Maak een afspraak!

Meer informatie nodig over het aanvragen van de juiste lening voor je droomcamper? Of wil je meer weten hoe je het beste je verzekering kan aanvragen? Wij regelen het voor je! Bij Financieel Fit kunnen we een mooi pakket maken zodat je al jouw financiële zaken in één overzicht hebt. Maak een gratis eerste afspraak bij één van onze adviseurs voor meer informatie. Of bel naar 0164-650 088 of stuur een e-mail naar krediet@financieelfit.nl. Of vraag direct een lening aan via de button hieronder.

Vraag je lening aan!

zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak