Met de komst van koudere dagen, zijn steeds meer huiseigenaren nieuwsgierig naar financieringsopties voor zaken zoals een openhaard. Vanwege de nieuwe voorschriften mag je sinds 2018 niet meer dan 100% van de woningwaarde lenen. Als je dus overweegt een openhaard te installeren, is het niet toegestaan om dit mee te financieren in je hypotheek. De kosten voor een openhaard kunnen aardig oplopen en niet iedereen heeft het benodigde spaargeld beschikbaar.


Persoonlijke lening

Het bedrag dat je nodig hebt om jouw openhaard te financieren, of een gedeelte ervan, kan verkregen worden via een persoonlijke lening. Met een persoonlijke lening ontvang je het benodigde bedrag in één keer op je rekening. Hierbij staan de looptijd, maandelijkse lasten en rentepercentage vast. Het is mogelijk om tussentijds boetevrij extra af te lossen, wat de looptijd verkort.

Bovendien is het interessant om te weten dat de rente van een persoonlijke lening volledig fiscaal aftrekbaar is als de openhaard aan jouw eigen woning wordt bevestigd en zo integraal deel uitmaakt van de woning.

Doorlopend krediet

Naast de persoonlijke lening is er ook de optie van een doorlopend krediet. Deze lening biedt meer flexibiliteit, omdat er geen vastgestelde looptijd is en de rente variabel. Het doorlopend krediet geeft je de vrijheid om geld op te nemen en af te lossen binnen de afgesproken kredietlimiet. Houd er rekening mee dat de rente die je betaalt bij deze lening NIET fiscaal aftrekbaar is.


Meer informatie over het financieren van je openhaard

Wil jij meer informatie over het aanvragen van een lening voor een openhaard? Maak vandaag nog een afspraak met één van onze kredietadviseurs. Of bel voor meer informatie naar 0164-650 088 of stuur een e-mail naar krediet@financieelfit.nl. Of vraag direct een lening aan via de button hieronder!

Vraag je lening aan!


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak