Een scheiding is al een uitdagende situatie op zich. Wat het nog lastiger zou maken, is als het ook invloed heeft op je vermogen om een lening af te sluiten. Gelukkig bestaan er diverse opties om na een scheiding nog steeds financiële ondersteuning te vinden. Niettemin zijn er enkele belangrijke factoren waar je op moet letten. We zetten ze graag op een rijtje.


  • Neem geen overhaaste beslissingen

Wanneer je middenin een scheiding zit, word je geconfronteerd met tal van uitdagingen. Financieel gezien kan dit een behoorlijke opgave zijn. Je moet voortaan al je kosten kunnen denken met je eigen inkomen, terwijl het scheidingsproces zelf ook de nodige financiële inspanningen vergt. Aangezien de financiële verdeling wellicht nog niet is afgerond, kan het aantrekkelijk lijken om een lening af te sluiten. Toch is het van belang om hier weloverwogen mee om te gaan. Neem de tijd om verschillende kredietverstrekkers en hun rentetarieven te vergelijken. Vooral na een scheiding is het essentieel om een lening zo voordelig mogelijk af te sluiten.

  • Alimentatie

Bij het vaststellen van de hoogst mogelijke lening na je scheiding wordt ook rekening gehouden met eventuele alimentatieverplichtingen. Daarom is het vanaf het begin cruciaal om volkomen transparant en eerlijk te zijn over deze verplichtingen. Dit voorkomt mogelijke afwijzingen van je aanvraag in een later stadium of het eventueel oplopen van de rente. Dit omvat zowel partneralimentatie, kinderalimentatie als eventuele extra maandelijkse verplichtingen. Bij beoordeling van je aanvraag kan een geldschieter vragen om inzage in het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant. Op die manier verzekert men zich van een goed beeld van je financiële situatie.


Advies over je lening afsluiten na scheiding

Bij Financieel Fit staan we voor je klaar, of je nu hulp nodig hebt bij het verkrijgen van een lening tijdens of na je scheiding. Ons team denkt graag met je mee van begin tot eind en onderzoekt alle beschikbare opties nauwkeurig, zodat we je een optimaal aanbod kunnen doen. Dit aanbod wordt niet alleen afgestemd op je huidige situatie, maar ook op je toekomstige behoeften. Wil je meer weten? Neem contact op via tel. 0164-650 088 of e-mail ons krediet@financieelfit.nl. Of klik op de onderstaande button voor ons online aanvraagformulier.

Vraag je lening aan!

zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak