Waarom doorlopend krediet?

Wanneer je extra financiële ruimte nodig hebt, maar nog geen exact bedrag in gedachten hebt, is het aanvragen van een doorlopend krediet een perfecte oplossing. Of het nu gaat om de studie van je kind of een huis verbouwing, deze lening biedt flexibiliteit. Met dit type lening kan je namelijk opnemen wat je op dat moment nodig hebt. Bovendien heb je de vrijheid om eventueel afgelost geld opnieuw op te nemen wanneer dit nodig is. Dit kan gedurende de hele looptijd van de lening, tot aan de vastgestelde kredietlimiet. De kredietlimiet is het maximumbedrag wat je kan lenen. Of nu het gehele bedrag in één keer opgenomen wordt of in delen, de keuze ligt volledig bij jou.


Doorlopend krediet afsluiten, wat kost dat?

Bij een doorlopend krediet betaal je elke maand zowel aflossing als rente. Onze kredietadviseurs staan klaar om je inzicht te geven in de diverse premies en rentetarieven die door verschillende kredietverstrekkers worden aangeboden. Samen met jou bepaalt je kredietverstrekker het maandelijkse aflossingsbedrag, meestal gebaseerd op een percentage van de kredietlimiet (vaak tussen de 1% en 2%) of het openstaande saldo van het krediet.

Het mooie is dat je bij deze lening tussentijds extra kan aflossen zonder enige boete. Dit biedt niet alleen flexibiliteit, maar verkort ook de looptijd van je lening. Als je vervolgens weer extra geld opneemt, zal de looptijd juist verlengd worden.

De kosten van een doorlopend krediet hangen af van het opgenomen bedrag. Je betaalt rente over het daadwerkelijk gebruikte kredietbedrag. Bij het afsluiten van de lening dien je er rekening mee te houden dat je akkoord gaat met een variabele rente. Deze rente is afhankelijk van de marktrente, waardoor deze gedurende de looptijd van de lening kan schommelen. Het is mogelijk dat de rente hoger of lager wordt dan op het moment van het aanvragen van van je lening. Als de rente stijgt, zal je maandelijkse aflossing verminderen, wat resulteert in een verlenging van de looptijd van de lening.


Aanvraag doorlopend krediet of WOZ-krediet?

Als trotse huiseigenaar kan je overwegen om een doorlopend krediet aan te vragen in de vorm van een WOZ-krediet. Met deze optie geniet je van extra voordelen ten opzichte van een reguliere lening, waaronder een nog lagere rente.


Maak vrijblijvend een afspraak

Ben je geïnteresseerd in het afsluiten van een doorlopend krediet? Of wil je liever eerst gedegen advies voordat je de aanvraag indient? Bij Financieel Fit staan we voor je klaar. Maak gerust een vrijblijvende belafspraak om jouw mogelijkheden te bespreken. Je kan ons telefonisch bereiken via 0164-650088 of een e-mail sturen naar krediet@financieelfit.nl. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van ons handige contactformulier of direct een lening aanvragen!


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak