keyboard_arrow_up

  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet aanvragen is de ideale oplossing wanneer u wel extra geld nodig heeft maar nog niet precies weet hoeveel. Bijvoorbeeld voor de studie van uw kind of een verbouwing in huis. Bij een doorlopend krediet kunt u namelijk opnemen wat u nodig heeft. Wat u niet meer nodig heeft, kunt u extra aflossen en later ook weer opnieuw opnemen. Dat kan gedurende de looptijd van de lening en tot aan de afgesproken kredietlimiet. De kredietlimiet is het bedrag dat u maximaal mag lenen. Of u dat ineens of in meerdere delen opneemt, hoe vaak u opneemt of extra aflost, u bepaalt het helemaal zelf.

Doorlopend krediet afsluiten, wat kost dat?

U betaalt maandelijks aflossing en rente. Onze kredietadviseurs laten u graag zien wat de verschillende premies en rentes zijn bij verschillende kredietverstrekkers. Uw kredietverstrekker bepaalt in overleg met u het bedrag dat per maand afgelost moet worden. Meestal is dat een percentage van de kredietlimiet (minimaal 1%, vaak 2%) of van het openstaand saldo van het krediet. Wilt u tussentijds extra aflossen, dan kan dat zonder hierover een boete te hoeven betalen. Hiermee wordt ook nog eens de looptijd van de lening verkort. Als u echter weer extra geld opneemt, wordt de looptijd weer verlengd.De kosten voor een doorlopend krediet zijn afhankelijk van het bedrag dat u opgenomen heeft. U betaalt alleen rente over het krediet dat u gebruikt. Wanneer u een doorlopend krediet gaat afsluiten, gaat u akkoord met een variabele rente. De rente is afhankelijk van de marktrente, waardoor deze gedurende de looptijd van de lening kan variëren en hoger of lager kan worden dan hij was toen u het doorlopend krediet ging aanvragen. Als de rente stijgt, lost u per maand minder af, waardoor de looptijd van de lening verlengd wordt.

Aanvraag doorlopend krediet of WOZ-krediet?

Wanneer u een eigen huis bezit, is de aanvraag van een doorlopend krediet vaak mogelijk in de vorm van een WOZ-krediet. U profiteert dan van nog meer voordelen dan een normaal doorlopend krediet, zoals een nog lagere rente.

Maak vrijblijvend een afspraak

Wilt u graag direct een doorlopend krediet afsluiten of eerst uitgebreid geadviseerd worden voordat u een doorlopend krediet gaat aanvragen? Maak dan vrijblijvend een belafspraak bij Financieel Fit. U kunt ons bereiken via tel. 0164 – 650 088 of  via krediet@financieelfit.nl. U kunt uiteraard ook contact opnemen via ons contactformulier of direct een lening aanvragen!

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament