Met een doorlopend krediet heb je langdurige toegang tot extra financiële middelen. Het belangrijkste voordeel van een doorlopend krediet is dat je gedurende de looptijd van de lening herhaaldelijk extra krediet kan opnemen. Het is echter belangrijk op te merken dat er een limiet is aan de hoeveelheid die je kan opnemen. Deze limiet wordt de kredietlimiet genoemd en vertegenwoordigt het maximale bedrag dat je kan lenen. Als je de behoefte hebt aan extra financiële middelen, kan je herhaaldelijk extra krediet opnemen totdat je de kredietlimiet hebt bereikt. Als je vervolgens weer een deel van het geleende geld hebt afgelost, kan je opnieuw extra geld opnemen van je lening, zolang je binnen de kredietlimiet blijft. Dit flexibele aspect maakt een doorlopend krediet een handige financiële optie voor velen.


Looptijd van jouw lening: opnemen en aflossen

Bij een doorlopend krediet heb je de flexibiliteit om gedurende de looptijd van de lening zowel opnames als aflossingen te doen, zonder bestraffende kosten. In samenspraak met de kredietverstrekker wordt een minimum maandelijks aflossingsbedrag afgesproken. Dit is vaak gebaseerd op een percentage van de kredietlimiet of het uitgaande saldo. Echter, het staat je vrij om extra af te lossen, in tegenstelling tot bij een persoonlijke lening, zonder dat daar boetes aan verbonden zijn. Deze extra aflossingen verkorten de totale looptijd van de lening. Indien je op een later moment extra krediet wil opnemen, zal de looptijd van de lening opnieuw worden verlengd.


Meer weten over extra krediet opnemen?

Financieel Fit staat klaar om jou te adviseren op het gebied van leningen, heropnames en aflossingen. Als onafhankelijke bemiddelaar beschikken wij over uitgebreide kennis van diverse financieringsmogelijkheden, kredietverstrekkers, voorwaarden, rentetarieven en premies. Ben je op de hoogte van de voordelen van een doorlopend krediet in de vorm van een WOZ-krediet als je een eigen huis bezit? Dit kan namelijk resulteren in een lagere rente.

Bij Financieel Fit voorzien we je graag van uitgebreid advies hierover. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. Of plan een afspraak in bij één van onze vestigingen in jouw regio. Een doorlopend krediet is de ideale oplossing wanneer je wil lenen, maar nog niet het volledige bedrag direct nodig hebt. Het biedt een flexibele manier van geld lenen, vooral geschikt wanneer je nog niet exact weet hoeveel geld je nodig hebt. Je kan ons bereiken via telefoonnummer 0164-650 088 of via krediet@financieelfit.nl.zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak