Wat is de Minimale Rente bij een Familiehypotheek?

Als je meer wil weten over de minimale rente voor een familiehypotheek, lees dan dit artikel aandachtig door. Laten we eerst eens uitleggen wat een familiehypotheek eigenlijk is. Zoals de naam al aangeeft, is een familiehypotheek een hypotheek die wordt verstrekt door familieleden voor familieleden. Veel mensen kiezen voor deze optie omdat het voordelen kan bieden voor beide partijen. De aanvrager van de hypotheek kan zelf voorwaarden afspreken met het familielid, in tegenstelling tot de standaardvoorwaarden die banken hanteren. Er is echter één belangrijke factor om rekening mee te houden: de fiscus hanteert specifieke voorwaarden met betrekking tot de rente bij een familiehypotheek.

Wat is de Minimale Rente van een Familiehypotheek?

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe het zit met de rente. Nou, er zijn eigenlijk twee aspecten waar je rekening mee moet houden. Enerzijds is er een maximale rente. De rente op een lening mag niet hoger zijn dan anderhalf keer de marktconforme rente. Dit is om te voorkomen dat de verstrekker te veel fiscale voordelen geniet, omdat een groot deel van de rente aftrekbaar is van de belastingen.

Anderzijds is er de minimale rente. Met andere woorden, de rente mag niet op nul worden gezet. De exacte rente hangt ook af van de specifieke kenmerken van de hypotheek. Ben je van plan om alleen een familiehypotheek af te sluiten, of heb je ook een deel van de hypotheek bij een reguliere bank? Het is van essentieel belang om dit goed te begrijpen voordat je een familiehypotheek met een minimale rente afsluit.

Laat Financieel Fit het voor je uitzoeken

Als je niet veel ervaring hebt en professioneel advies nodig hebt over de minimale rente voor een familiehypotheek, dan staan wij bij Financieel Fit voor je klaar. We kunnen je voorzien van handige tools en praktisch advies om je te begeleiden bij deze financiële beslissing. Neem contact met ons op voor meer informatie.

zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak