Wanneer de rentetarieven laag zijn, kan het interessant zijn om een herfinanciering van een lening te overwegen. Bij herfinanciering wordt een bestaande lening, hetzij een hypotheek of een andere vorm van lening, herzien tegen een lagere rente of een alternatief aflosschema, bijvoorbeeld.


Hypotheek oversluiten

Overweeg je om je hypotheek over te sluiten? Dit houdt in dat je een nieuwe lening aangaat om de oude hypotheek af te lossen. Hierdoor kan je profiteren van een lagere rente en mogelijk betere voorwaarden. Bij het oversluiten van een hypotheek om van een gunstigere rente of een andere looptijd te genieten, kan er boeterente van toepassing zijn, omdat de hypotheekverstrekker inkomsten misloopt. Het is belangrijk om goed te overwegen of de kosten van het oversluiten opwegen tegen de voordelen. Het financieren van de boeterente kan mogelijk via een persoonlijke lening worden geregeld.


Persoonlijke lening of doorlopend krediet oversluiten

Zowel een prijzige persoonlijke lening als een doorlopend krediet kunnen zonder kosten in één keer worden afgelost en herfinanciert. Het is mogelijk om je lening te herfinancieren met als doel bijvoorbeeld de looptijd te verkorten. Dit leidt tot rentebesparing, omdat de rente over een kortere periode wordt berekend. Hoewel de maandelijkse aflossingen wel iets hoger kunnen uitvallen, daalt het totale bedrag snel, waardoor de rentekosten afnemen. Ook een uitstaande creditcardschuld kan je zonder kosten herfinancieren.


Leningen samenvoegen

Bovendien is het mogelijk om kosteloos meerdere leningen te consolideren, waaronder persoonlijke leningen, doorlopende kredieten, creditcardschulden en bankroodstanden, om zo je rentelasten te verminderen. Vaak betaal je voor diverse kleine leningen een hogere rente dan voor één grotere lening. Door de samenvoeging van meerdere kleine leningen tot één grote lening, kan je besparen op kosten. Deze kleinere leningen worden afgelost en je behoudt enkel de grotere lening. Dit schept overzicht en resulteert in lagere maandelijkse verplichtingen.


Meer informatie over herfinanciering van je lening

Overweeg je om een lening te herfinancieren? Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Wij staan klaar om voor je uit te rekenen hoeveel je kan besparen door het herfinancieren van jouw lening en om te bepalen of je nog steeds in aanmerking komt voor hetzelfde leenbedrag, op basis van jouw betalingsgedrag. Heb je vragen over de impact van herfinanciering op jouw lening situatie? Of wil je meer weten over nieuwe mogelijkheden? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze krediet adviseurs bij Financieel Fit. Neem telefonisch contact met ons op via 0164-650 088 of stuur een e-mail naar krediet@financieelfit.nl.


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak