Financieringsmogelijkheden boeterente

Wil je je boeterente voor de hypotheek financieren met een persoonlijke lening? Wij staan klaar om je te adviseren over de diverse mogelijkheden. Vooral wanneer de hypotheekrente zich op een laag niveau bevindt, kan het uitermate interessant zijn om de overstap naar een nieuwe hypotheek te maken. Echter, bij het vervroegd oversluiten van je hypotheek kunnen er boetekosten door de hypotheekverstrekker in rekening worden gebracht. Deze kosten ontstaan doordat de hypotheekverstrekker inkomsten misloopt wanneer je ervoor kiest om je hypotheek over te zette naar een lagere rente of zelfs naar een andere hypotheekverstrekker.

Indien de pluspunten opwegen tegen de minpunten (wat oversluiten je maandelijks aan besparing oplevert, weegt op tegen de boeterente die je moet betalen), is het zeker de moeite waard om na te denken over het oversluiten van je hypotheek. De boeterente dient echter in één keer te worden voldaan. Gelukkig bestaan er diverse opties om deze boeterente te bekostigen, zodat je soepel kan overstappen.


Boeterente fiscaal aftrekbaar

De meest gunstige aanpak is om de boeterente direct te betalen met eigen middelen. Helaas beschikt niet iedereen over voldoende financiële reserves om dit aanzienlijke bedrag op te hoesten.

Een alternatief dat zich aanbiedt, is het financieren van de boeterente via een persoonlijke lening. Dit heeft voordelen boven het verhogen van je hypotheek om de boeterente te dekken. Het opnemen van een extra lening voorkomt namelijk een toename van je hypotheekschuld en een verlengde looptijd. Bovendien ontsnap je aan extra uitgaven in de vorm van notariskosten, die wel verbonden zijn aan hypotheekverhogingen. Bijkomend voordeel is dat de eenmalige boeterente fiscaal aftrekbaar is bij leningen. Dit fiscale voordeel zorgt ervoor dat het uiteindelijke nettobedrag van de boeterente beduidend lager uitvalt.


Maak direct een afspraak

Bij Financieel Fit regel je moeiteloos een persoonlijke lening. Ontdek de voordelen en mogelijkheden voor het financieren van boeterente. Met onze persoonlijke leningen kan je tevens de boeterente dekken die in rekening wordt gebracht bij overmatige aflossingen op je hypotheek. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via 0164-650 088 of krediet@financieelfit.nl. Of klik op de button hieronder voor ons online aanvraagformulier.

In een verkennend gesprek brengen we alle ins en outs in kaart, zodat je volledig geïnformeerd bent. Wat zijn de voorwaarden en hoe beïnvloedt dit je maandelijkse lasten? Je kan direct een afspraak maken met je persoonlijke Financieel Fit adviseur voor een eerste overleg. Wij staan voor je klaar!

Vraag je lening aan!


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak