Een seniorenlening is precies wat de naam al doet vermoeden: een lening speciaal ontworpen voor senioren. Een seniorenlening is speciaal gemaakt voor senioren die nog volop in het leven staan. Een lening voor senioren kan je afsluiten tot je 80ste levensjaar. Een seniorenlening moet voor je 85ste weer volledig zijn terugbetaald. Door de stijgende levensverwachting is de leeftijd om een seniorenlening af te sluiten steeds verder verhoogd. Tien jaar terug moest een lening voor senioren nog afgelost zijn voor het 74ste levensjaar, deze leeftijd is de laatste jaren gelukkig alweer fors verhoogd. Zoals iedere persoonlijke lening kan je ook een lening voor senioren te allen tijde boetevrij aflossen.
Wel belangrijk om rekening mee te houden is het rentetarief bij een seniorenlening, deze is iets hoger dan bij een reguliere lening.


Seniorenlening afsluiten

Ben je boven de 65 jaar en wil je een lening afsluiten? Dan krijgt deze lening al snel de naam “seniorenlening”. En wat zijn we blij dat er tegenwoordig steeds meer aanbieders van seniorenleningen zijn. Door deze mogelijkheid kunnen we jou nog een financiering verstrekken. Deze leenvorm is af te sluiten tot je 80ste levensjaar. Wil je op je 79ste nog een camper kopen en een deel hiervan financieren? Dan kan de seniorenlening een oplossing zijn.

Een persoonlijke lening voor senioren kan worden aangevraagd tot de leeftijd van 80 jaar. Indien je ervoor kiest om een persoonlijke seniorenlening met je partner wordt er gekeken naar de leeftijd van de oudste contractant. Ben jij 79 en is je partner 81? Dan zal alleen jouw inkomen worden meegenomen. Het inkomen van je partner wordt dan niet meegenomen in de berekening voor de maximale leencapaciteit.


Lening oversluiten?

Heb je al meerdere leningen en wil je nagaan of het voordeliger is om deze leningen samen te voegen tot één krediet? Ook dit is mogelijk met een seniorenkrediet. Het seniorenkrediet is namelijk een gewone persoonlijke lening met een kleine renteopslag. Deze renteopslag wordt gehanteerd omdat de banken het toch als een extra risico beschouwen om krediet te verstrekken aan mensen met een iets hogere leeftijd.


Seniorenlening aanvragen

Stel je voor dat je jouw kleinkinderen wilt helpen met hun studie, nog extra wil genieten van het leven of jouw huis wil aanpakken voor meer comfort. Dan kan je snel en eenvoudig een seniorenlening aanvragen.
Een lening aanvragen is altijd kosteloos en vrijblijvend en binnen enkele minuten geregeld.
Als je het aanvraagformulier hebt ingevuld gaan wij direct aan de slag om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Wij sturen de offerte met de laagste rente per email naar je toe. Wil je liever bellen of mailen? Dat kan natuurlijk ook. Bel: 0164-650088 of via een e-mail naar krediet@financieelfit.nl. Of vul direct het aanvraagformulier hieronder in.

zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak