keyboard_arrow_up

  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Seniorenlening

Een seniorenlening is, de naam zegt het eigenlijk al, een lening die speciaal voor senioren is. Deze lening kunt u daarom meestal pas afsluiten vanaf uw 60e levensjaar. De lening dient gemiddeld voor uw 74e levensjaar te zijn afgelost. Voorheen was dat vaak voor uw 68e levensjaar, maar omdat de gemiddelde levensverwachting de laatste jaren verder gestegen is, hebben veel kredietverstrekkers de leenmogelijkheden uitgebreid. Een lening is dus nog steeds heel goed mogelijk, ook als u al wat ouder bent. Wel gelden er vaak strengere voorwaarden wanneer u een seniorenlening wilt afsluiten.

Seniorenlening afsluiten

U heeft de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet kunt u vaak maar aanvragen tot en met 64 jaar. Vanaf 65 jaar moet een doorlopend krediet dan via een bepaald aflossingsschema verplicht afgelost worden. U kunt dan ook geen extra geld meer opnemen, iets wat eigenlijk het grote voordeel is van een doorlopend krediet.

Een persoonlijke lening kunt u vaak nog aanvragen tot en met 69 jaar. Gaat u de persoonlijke seniorenlening met meerdere contractanten aan? Dan geldt er slechts voor één contractant de leeftijdsgrens, waarbij een voorwaarde is dat deze contractant minstens een bepaald gedeelte van het gezamenlijke inkomen verdient.

Lening oversluiten

Heeft u op dit moment al een persoonlijke lening of doorlopend krediet, maar zou u deze graag oversluiten om van een lagere rente te profiteren? Vaak is dat onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Wanneer u bijvoorbeeld met pensioen gaat, daalt uw inkomen en kunt u dus minder aflossen. Voor uw duurdere lening betaalt u na oversluiten lagere maandlasten.

Seniorenlening aanvragen

Financieel Fit berekent graag voor u hoeveel u maximaal kunt lenen in uw persoonlijke en financiële situatie en welke voorwaarden er voor u gelden. We kennen de verschillende rentes, kosten en voorwaarden van kredietverstrekkers, weten hoe hoog de seniorenlening is die u maximaal kunt aanvragen en binnen welke termijn hij afgelost moet zijn. Want hoe ouder u bent, hoe lastiger het is een seniorenlening te kunnen afsluiten. Wilt u uw kleinkinderen laten studeren, nog even extra van het leven gaan genieten of uw woning aanpassen? Maak dan direct een afspraak. We beantwoorden dan al uw vragen, kijken naar uw wensen en nemen alle onzekerheden bij u weg. Neem contact met ons op via 0164 – 650 088 of krediet@financieelfit.nl . We begeleiden u graag vakkundig gedurende het gehele traject.

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament