keyboard_arrow_up

 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Seniorenlening

Een seniorenlening is, de naam zegt het eigenlijk al, een lening die speciaal voor senioren is. Deze lening kan je daarom meestal pas afsluiten vanaf jouw 60e levensjaar. De lening dient gemiddeld voor jouw 74e levensjaar te zijn afgelost. Voorheen was dat vaak voor jouw 68e levensjaar, maar omdat de gemiddelde levensverwachting de laatste jaren verder gestegen is, hebben veel kredietverstrekkers de leenmogelijkheden uitgebreid. Een lening is dus nog steeds heel goed mogelijk, ook als je al wat ouder bent. Wel gelden er vaak strengere voorwaarden wanneer je een seniorenlening wilt afsluiten.

Seniorenlening afsluiten

Je hebt de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet kan je vaak maar aanvragen tot en met 64 jaar. Vanaf 65 jaar moet een doorlopend krediet dan via een bepaald aflossingsschema verplicht afgelost worden. Je kan dan ook geen extra geld meer opnemen, iets wat eigenlijk het grote voordeel is van een doorlopend krediet.

Een persoonlijke lening kan je vaak nog aanvragen tot en met 69 jaar. Ga je de persoonlijke seniorenlening met meerdere contractanten aan? Dan geldt er slechts voor één contractant de leeftijdsgrens, waarbij een voorwaarde is dat deze contractant minstens een bepaald gedeelte van het gezamenlijke inkomen verdient.

Lening oversluiten

Heb je op dit moment al een persoonlijke lening of doorlopend krediet, maar zou je deze graag oversluiten om van een lagere rente te profiteren? Vaak is dat onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Wanneer je bijvoorbeeld met pensioen gaat, daalt jouw inkomen en kan je dus minder aflossen. Voor jouw duurdere lening betaal je na oversluiten lagere maandlasten.

Seniorenlening aanvragen

Financieel Fit berekent graag voor je hoeveel je maximaal kunt lenen in jouw persoonlijke en financiële situatie en welke voorwaarden er voor je gelden. We kennen de verschillende rentes, kosten en voorwaarden van kredietverstrekkers, weten hoe hoog de seniorenlening is die je maximaal kunt aanvragen en binnen welke termijn hij afgelost moet zijn. Want hoe ouder je bent, hoe lastiger het is een seniorenlening te kunnen afsluiten. Wil je jouw kleinkinderen laten studeren, nog even extra van het leven gaan genieten of jouw woning aanpassen? Maak dan direct een afspraak. We beantwoorden dan al jouw vragen, kijken naar jouw wensen en nemen alle onzekerheden bij je weg. Neem contact met ons op via 0164 – 650 088 of krediet@financieelfit.nl . We begeleiden je graag vakkundig gedurende het gehele traject.

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face