Het gebruik van een elektrische fiets brengt talloze voordelen met zich mee. De toenemende groep gebruikers ervaart de comfortabele voordelen van fietsen met trapondersteuning. Toch kan de aanschaf van een elektrische fiets prijzig zijn, al is dat het enige nadeel. Als je momenteel niet over voldoende spaargeld beschikt om een nieuwe elektrische fiets aan te schaffen, maar wel graag wil genieten van de voordelen ervan, dan biedt een lening de uitstekende oplossing.

Voor het financieren van een elektrische fiets, ook bekend als e-bike, heb je de keuze uit een persoonlijke lening of doorlopend krediet. De beslissing voor welke leenvorm het beste bij jou past voor het financieren van je nieuwe elektrische fiets is volledig aan jou. Ons team staat klaar om je bij deze keuze te helpen en adviseren.


Persoonlijke lening

Het onderscheid tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet ligt voornamelijk in de mate van zekerheid die ze bieden. Met een persoonlijke lening zijn de rente en looptijd vastgelegd. Je hebt helderheid over de maandelijkse kosten en het tijdsbestek waarbinnen de lening wordt afgelost. Dit is vooral relevant omdat de rentestand gunstig kan zijn en daarmee een voordeel kan opleveren. Met een persoonlijke lening ontvang je het benodigde bedrag voor jouw elektrische fiets in één keer op je rekening. Dit maakt het proces overzichtelijk en gemakkelijk.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet daarentegen profiteer je van een variabele rente en heb je de vrijheid om zelf de looptijd van de lening te bepalen. Jouw maandelijkse kosten zullen variëren, aangezien je enkel rente betaalt over het gebruikte kredietbedrag. Met een doorlopend krediet is het niet alleen mogelijk om je elektrische fiets te financieren, maar je kan ook een ruimere kredietlimiet instellen, zodat je extra financiële flexibiliteit hebt. Als je tussentijds geld hebt afgelost, kan je dit later weer opnemen, zo vaak en zoveel als je wil, binnen de vastgestelde kredietlimiet en gedurende de looptijd van de lening. Bij het bepalen van de looptijd is het wel belangrijk om rekening te houden met de economische levensduur van de elektrische fiets.


Meer informatie voor het financieren van je elektrische fiets

Wil je een nieuwe elektrische fiets financieren of wellicht een extra exemplaar aanschaffen? Bij Financieel Fit kan je een lening aanvragen voor de aanschaf van een e-bike. Met financieringsopties die beginnen bij slechts €2500,- staan wij klaar om je te helpen. We ondersteunen je bij de berekening of het gewenste bedrag voor jouw elektrische fiets haalbaar is. Zodra je over het benodigde bedrag beschikt, kan je zonder zorgen je nieuwe e-bike aanschaffen.

We zien je graag bij een vrijblijvend eerste gesprek. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via 0164-650 088 of stuur een e-mail naar krediet@financieelfit.nl. Gedurende het hele traject begeleiden we je deskundig en zorgen we ervoor dat je optimaal profiteert van je nieuwe elektrische fiets. Liever online je lening aanvragen? Vul dan ons aanvraagformulier in via de button hieronder.

Vraag je lening aan!
zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak