Heb je ambitieuze plannen, zoals de aanschaf van een boot, auto of caravan? Wellicht overweeg je ook een renovatie voor bijvoorbeeld je badkamer, keuken of een andere ruimte in je huis. Echter, als je momenteel niet beschikt over voldoende financiële middelen om deze projecten te realiseren, kom een lening wellicht in zicht. En dan zal je ook de vraag hebben: “Hoeveel kan ik lenen?”.  We proberen deze vraag hieronder voor je te beantwoorden.


Hoeveel geld kan ik lenen en hoeveel mag ik lenen?

De vraag: “Hoeveel geld kan ik lenen?” is voornamelijk afhankelijk van de vraag: “Hoeveel mag ik lenen?”. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft een gedragscode opgesteld die de richtlijnen voor consumptief krediet bevat. Deze code bepaalt het maximale leenbedrag voor individuen. De exacte hoogte van dit bedrag wordt beïnvloed door factoren zoals je woonsituatie, netto-inkomen en de maandelijkse huur- of hypotheeklasten. Kredietverstrekkers hanteren deze gegevens om conform de NVB-regels het maximale leenbare bedrag te berekenen. Dit bedrag vertegenwoordigt een lening die op een financieel verantwoordelijke manier kan worden aangegaan.

Je hebt de mogelijkheid om een lening af te sluiten tot aan je vastgestelde maximale bedrag. Toch impliceert dit niet dat je het volledige maximumbedrag moet lenen. Je hebt ook de keuze om een lening van een kleiner bedrag af te sluiten en bovendien maandelijks extra aflossingen te doen op je lening, met het geld dat je nog beschikbaar hebt. Op deze manier versnel je de aflossing van je lening en ben je sneller schuldenvrij.


Het maximaal te lenen bedrag berekenen

Hoeveel kan ik lenen? De kredietadviseurs van Financieel Fit staan klaar om deze vraag voor je te beantwoorden. Wij verschaffen je direct inzicht in de vraag: “Hoeveel geld kan ik maximaal lenen?”. Met deze informatie in handen, ben je in staat om een weloverwogen besluit te nemen, bijvoorbeeld tussen een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Onze rol omvat advies over diverse financieringsmogelijkheden en het faciliteren van contacten met kredietverstrekkers.

Financieel Fit neemt tevens het aanvraagproces bij de kredietverstrekkers voor jou in handen. We controleren offertes, verzorgen de benodigde documentatie en onderhouden communicatie met relevante instellingen. Hierdoor hoef jij je nergens zorgen over te maken. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: 0164-650 088 of stuur een e-mail naar krediet@financieelfit.nl voor meer informatie of om een gesprek te plannen met een van onze adviseurs. Gelijk je lening aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul ons online aanvraagformulier in.

Vraag je lening aan!


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak