Wat zijn de maandelijkse kosten van een lening? Het is niet altijd mogelijk om direct over voldoende eigen financiële middelen te beschikken om jouw dromen te verwezenlijken. En er zijn momenten waarop je simpelweg niet wil blijven wachten. Gelukkig bestaat de optie om een lening af te sluiten, zodat je die prachtige auto, dat ruime huis, die onvergetelijke reis of die snelle boot kan realiseren.


Wat zijn de volgende stappen?

Wanneer je besluit om een lening af te sluiten, moet je aan een aantal stappen denken. Deze hebben we hieronder voor je uitgelegd.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wanneer je ervoor kiest om een lening af te sluiten om jouw dromen na te jagen, staan twee opties tot je beschikking: een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Het doorlopend krediet biedt enkele voordelen, zoals de mogelijkheid om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen tot aan de afgesproken limiet. Tevens is boetevrij aflossen altijd een optie. Echter, een potentiële keerzijde van het doorlopend krediet is de variabele rente, die tijdens de looptijd kan schommelen.

In tegenstelling tot het doorlopend krediet heeft een persoonlijke lening een vaste rente en vastgestelde looptijd. De maandelijkse kosten van een persoonlijke lening zijn daardoor vooraf bekend en je hebt duidelijkheid over de aflossingsdatum. Wel is het doorgaans niet toegestaan om een persoonlijke lening vroegtijdig en zonder boete af te lossen. Bovendien kan je bij een persoonlijke lening doorgaans geen extra geld tussentijds opnemen.

Maandlasten lening berekenen

De exacte maandelijkse kosten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet zijn niet direct vast te stellen. Dit hangt af van diverse factoren zoals het leenbedrag, de gewenste terugbetalingstermijn en het rentepercentage. Wij kunnen echter een schatting maken van de verwachte maandelijkse uitgaven op basis van deze gegevens. De definitieve maandlasten worden berekend door de kredietverstrekker zelf. Onze rol omvat het verzamelen van informatie bij verschillende kredietverstrekkers, zodat we je op maat gemaakt advies kunnen bieden. We vergelijken de voorwaarden, details en maandlasten van diverse aanbieders.

Het is essentieel om op te merken dat de kredietverstrekker met de laagste maandelijkse kosten niet altijd de meest verstandige keuze hoeft te zijn. Een ogenschijnlijk laag rentepercentage kan resulteren in een langere looptijd, wat uiteindelijk tot hogere totale kosten kan leiden, zelfs als de maandelijkse lasten aanvankelijk laag zijn. Om de maandelijkse lasten te verminderen, kan je zelf overwegen om tussentijds extra aflossingen te doen. Dit zal de looptijd verkorten en leiden tot lagere totale kosten over de duur van de lening.

Maximale lening

De toegestane maximale leenlimiet wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de samenstelling van je huishouden, je woningtype, je netto maandelijks inkomen en je bruto woonlasten. Daarnaast worden bestaande leningen van het berekende maximumbedrag afgetrokken.


Wat kost jouw lening per maand?

Wil je persoonlijk advies over wat lening kost per maand? Neem dan contact met één van onze kredietadviseurs op. Dit kan via tel. 0164-650 088 of via e-mail krediet@financieelfit.nl. Of klik op de button hieronder voor ons online aanvraagformulier.

Vraag je lening aan!


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak