keyboard_arrow_up
 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Maximale hypotheek berekenen

Bruto jaarinkomen

Leeftijd

Partner

Bruto jaarinkomen partner

Leeftijd

Maximaal hypotheekbedrag

Maximale koopsom


Deze berekening geeft een indicatie van het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend. Bij de berekening gaan we uit van een annuïteitenhypotheek met een looptijd van 30 jaar en een rentepercentage van 4,30% (op basis van een rentevaste periode van 10 jaar).

Hypotheek berekenen

Met de online rekentool van Financieel Fit kun je eenvoudig en snel je maximale hypotheek berekenen. Met het vooraf berekenen van je hypotheek heb je duidelijkheid over de maximale hoogte van jouw hypotheek. Er zijn verschillende factoren die de hoogte van jouw maximale hypotheek bepalen. De keuze zoals hoeveel eigen geld je in wilt leggen en natuurlijk de hoogte van je inkomen bepalen de maximale hypotheek. Zodra je berekend hebt wat je maximale hypotheek is kun je nagaan of jij je droomwoning kunt kopen. Twijfel je eraan of alles goed ingevuld is? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We zijn telefonisch en via WhatsApp te bereiken, maar je kan ook gebruik maken van ons contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook in de weekenden zorgen we ervoor dat we zo snel mogelijk contact opnemen na het invullen van een contactformulier.

Hulp bij berekenen hypotheeklasten

Het kan zijn dat je problemen ondervindt bij het berekenen van de hypotheeklasten, bijvoorbeeld omdat er bijzondere omstandigheden zijn in jouw situatie. Het is dan niet altijd mogelijk om de hypotheek online te berekenen. Mocht je problemen ondervinden bij het berekenen van de maximale hypotheek of het aanvragen van de hypotheek, dan kan je altijd de hulp van één van onze hypotheekadviseurs inschakelen. Zij kunnen dan jouw hypotheek berekenen en de door jou gewenste hypotheek aanvragen. Snel en eenvoudig duidelijkheid over jouw mogelijkheden.

Bereken jouw maximale hypotheek

Na het berekenen van je maximale hypotheek weet je direct wat je kunt lenen voor de aankoop van een nieuwe woning. Daarnaast kun je ook nagaan of je hypotheek oversluiten haalbaar is. Wanneer de berekening laat zien dat je inkomen voldoende is voor jouw gewenste hypotheek, dan is het mogelijk om bij Financieel Fit jouw hypotheek aan te vragen. De afspraak kan zowel online, bij jou thuis of op een van onze kantoren plaatsvinden. Alles is mogelijk!

Maandlasten hypotheek berekenen

Naast de maximale hypotheek die je kunt lenen, wil je ook weten wat de uiteindelijk maandlasten van de hypotheek zullen zijn. Onze online rekentool berekent de maandlasten van de hypotheek automatisch op basis van jouw gegevens. Bij het berekenen van de hypotheek maandlasten is er een verschil tussen bruto en netto maandlasten. De betaalde hypotheekrente is namelijk fiscaal aftrekbaar en wordt daarom de bruto maandlasten genoemd. De premies voor bijvoorbeeld de bijbehorende verzekering zijn niet fiscaal aftrekbaar en dus netto. De netto hypotheek maandlasten zijn afhankelijk van de hoogte van de belastingteruggave.

Bereken online jouw hypotheek

Door online je hypotheek te berekenen krijg je inzicht in wat je maximaal kunt lenen en de bijbehorende kosten. Niet iedereen wil echter het maximale bedrag lenen, om zo meer financiële ruimte over te houden. De maandlasten zijn namelijk niet de enige kosten bij een hypotheek. Reken ook op aanschafkosten, zoals de kosten voor een notaris die zorgt voor de eigendomsoverdracht en het hypotheekadvies. Daarnaast bestaan de maandelijkse woonlasten niet alleen uit de hypotheek, maar ook uit bijvoorbeeld opstal- en inboedelverzekeringen, energie en gemeentelijke belastingen. Probeer dus inzicht te krijgen in alle aanschafkosten en woonlasten om zicht te krijgen in jouw financiële situatie na het afsluiten van een hypotheek.

Na het berekenen van je hypotheek

Tijdens het maken van een keuze van een hypotheek is het belangrijk om de voorwaarden goed te vergelijken. Dan ben je in de toekomst ook verzekerd van een hypotheek die bij je past. Wil je bijvoorbeeld over tien jaar verhuizen en je hypotheek meenemen? Dan is het noodzakelijk om te weten of dit mogelijk is. De juiste hypotheek is meer dan alleen de laagste hypotheekrente en een maximaal hypotheekbedrag. Denk bijvoorbeeld aan de voorwaarden, geldigheidsduur van de offerte, de mogelijkheden bij verhuizen of hoeveel procent van je hypotheek jaarlijks boetevrij afgelost mag worden. Wij van Financieel Fit nemen dit graag voor je uit handen!

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face