• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hypotheek berekenen

Met de handige online rekentool van Financieel Fit kan je moeiteloos en in een oogwenk de maximale hypotheek berekenen voor jouw financiële situatie. Deze vooraf berekende hypotheekwaarde biedt je helder inzicht in de maximale leenmogelijkheden voor jouw specifieke omstandigheden. Verscheidene elementen spelen een rol bij het vaststellen van de hoogte van jouw maximale hypotheek, zoals de keuze om eigen kapitaal in te brengen en uiteraard je inkomen.

Nadat je de maximale hypotheek hebt berekend, kan je snel beoordelen of het mogelijk is om je droomhuis te verwerven. Heb je twijfels over de nauwkeurigheid van je gegevens? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn zowel telefonisch als online bereikbaar. We streven ernaar om je zo spoedig mogelijk te antwoorden.


Maandlasten hypotheek berekenen

Naast het vaststellen van je maximale hypotheek, ben je vast benieuwd naar de uiteindelijke maandlasten van je hypotheek. Onze geavanceerde online rekentool berekent deze maandlasten automatisch op basis van jouw persoonlijke gegevens. Het is belangrijk te weten dat er een onderscheid is tussen bruto en netto maandelijkse lasten bij het berekenen van je hypotheek.

De bruto maandlasten omvatten de betaalde hypotheekrente, die fiscaal aftrekbaar is. Daarentegen zijn de premies voor bijvoorbeeld de bijbehorende verzekeringen niet fiscaal aftrekbaar, en deze vallen onder de noemer netto maandlasten. De uiteindelijke netto hypotheek maandlasten zijn afhankelijk van de hoogte van de belastingteruggave.


Hulp bij berekenen hypotheeklasten

Het kan voorkomen dat je bij het berekenen van hypotheeklasten stuit op uitdagingen, vooral als er bijzondere omstandigheden spelen in jouw specifieke situatie. In zulke gevallen is het niet altijd mogelijk om de hypotheek volledig online te berekenen. Als je moeilijkheden ondervindt bij het vaststellen van je maximale hypotheek of het indienen van een hypotheekaanvraag, staan onze deskundige adviseurs voor je klaar. Zij kunnen je helpen  bij het berekenen van je hypotheek en het indienen van de gewenste hypotheekaanvraag. Dit biedt je snel en moeiteloos duidelijkheid over jouw financiële mogelijkheden.


Bereken jouw maximale hypotheek

Nadat je jouw maximale hypotheek hebt berekend, heb je direct helderheid over het leenbedrag voor de aankoop van je nieuwe huis. Bovendien kan je nu ook overwegen of het haalbaar is om je hypotheek over te sluiten. Als de berekening aantoont dat je inkomen voldoende is voor de gewenste hypotheek, ben je van harte welkom bij Financieel Fit om jouw hypotheek aan te vragen. De afspraak kan zowel online, in het comfort van je eigen huis, als op één van onze kantoren plaatsvinden. We passen ons aan jouw voorkeur aan!


Online hypotheek berekenen

Door je hypotheek online te berekenen, krijg je een helder beeld van zowel je maximale leenmogelijkheden als de daaraan verbonden kosten. Het is echter niet voor iedereen noodzakelijk om het maximale bedrag te lenen, omdat sommigen streven naar meer financiële flexibiliteit. Je moet namelijk niet alleen rekening houden met de maandelijkse hypotheeklasten, aangezien er andere kosten verbonden zijn aan een hypotheek.

Denk bijvoorbeeld aan aanschafkosten, zoals notariskosten voor de eigendomsoverdracht en advieskosten voor de hypotheek. Daarnaast omvatten de maandelijkse woonlasten niet alleen de hypotheek, maar ook uitgaven voor zaken als opstal- en inboedelverzekeringen, energie en gemeente belastingen. Het is dus van essentieel belang om een volledig inzicht te krijgen in alle aanschafkosten en woonlasten, zodat je een duidelijk beeld hebt van je financiële situatie na het afsluiten van een hypotheek.


Na de berekening

Bij het kiezen van een hypotheek is het van groot belang om de voorwaarden grondig te vergelijken, zodat je in de toekomst verzekerd bent van een hypotheek die perfect bij jou past. Stel je bijvoorbeeld voor dat je over tien jaar wil verhuizen en je hypotheek wil meenemen. Het is dan essentieel om te weten of deze optie mogelijk is. De juiste hypotheek gaat verder dan alleen het streven naar de laagste hypotheekrente en het hoogste hypotheekbedrag.

Denk bijvoorbeeld aan de voorwaarde van de hypotheek, de geldigheidsduur van de offerte, de flexibiliteit bij verhuizen, of het percentage van je hypotheek dat jaarlijks zonder boete kan worden afgelost. Bij Financieel Fit nemen we graag de verantwoordelijkheid om deze zaken voor jou te regelen, zodat je met vertrouwen en gemoedsrust je hypotheekkeuze kan maken.

zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak