keyboard_arrow_up
 • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
 • Financieel plan met jaarlijkse check
 • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Maximale hypotheek berekenen

Bruto jaarinkomen

Leeftijd

Partner

Bruto jaarinkomen partner

Leeftijd

Maximaal hypotheekbedrag

Maximale koopsom


Deze berekening geeft een indicatie van het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend. Bij de berekening gaan we uit van een annuïteitenhypotheek met een looptijd van 30 jaar en een rentepercentage van 1,80% (op basis van een rentevaste periode van 10 jaar).

Hypotheek berekenen

Met de online rekentool van Financieel Fit bereken je eenvoudig en snel je maximale hypotheek. De verschillende keuzes die je maakt bij het berekenen van de hypotheek zoals hoeveel eigen geld je in wilt brengen en natuurlijk de hoogte van je inkomen bepalen uiteindelijk je maximale hypotheek. Als je berekend hebt wat je maximale hypotheek is kan je ook nagaan of jij je droomwoning kunt kopen. Twijfel je of je alles goed hebt ingevuld? Dan kan natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Je kunt ons bellen, appen of gebruik maken van ons contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Niet alleen op de door de weekse dagen, ook op zaterdag en zondag krijg je via ons contactformulier zo spoedig mogelijk een reactie.

Berekenen de maximale hypotheek die je kunt krijgen

Door het berekenen van de maximale hypotheek, weet je direct wat je maximaal kunt lenen voor de aankoop van een andere woning. Of je kunt gelijk nagaan of je hypotheek oversluiten qua inkomen ook nog haalbaar is. Bij het berekenen wordt met alle factoren rekening gehouden. Komt uit de berekening dat je inkomen voldoende is voor de door jou gewenste hypotheek? Dan kan je bij Financieel Fit ook direct je hypotheek aanvragen. Je kunt de afspraak via beeldbellen laten plaats vinden, naar het kantoor van de hypotheekadviseur gaan of de adviseur bij jou thuis laten langskomen. Alles is mogelijk!

Wil je ook je maandlasten berekenen?

Naast de maximale hypotheek, wil je ook weten wat de uiteindelijke maandlasten van de hypotheek zullen zijn. De rekenmodule van Financieel Fit berekent de maandlasten van de hypotheek automatisch op basis van jouw gegevens. Bij de berekening van de hypotheek maandlasten is er een verschil tussen de bruto en de netto maandlasten. De betaalde hypotheekrente is namelijk fiscaal aftrekbaar en wordt daarom de bruto maandlasten genoemd. De premies voor bijvoorbeeld de bijbehorende verzekering zijn niet fiscaal aftrekbaar en dus netto. De netto hypotheekmaandlasten zijn afhankelijk van de hoogte van de belastingteruggave.

Berekenen jouw hypotheek online

Door het online berekenen van de hypotheek krijg je inzicht in wat je in 2022 maximaal kunt lenen en de bijbehorende kosten. Niet iedereen wil echter het maximale bedrag lenen, om zo meer financiële ruimte over te houden. De maandlasten zijn namelijk niet de enige kosten bij een hypotheek. Reken ook op aanschafkosten, zoals de kosten voor een notaris die zorgt voor de eigendomsoverdracht en het hypotheekadvies. Daarnaast bestaan de maandelijkse woonlasten niet alleen uit de hypotheek, maar ook uit bijvoorbeeld opstal- en inboedelverzekeringen, energie en gemeentelijke belastingen. Probeer dus inzicht te krijgen in alle aanschafkosten en woonlasten om zicht te krijgen in jouw financiële situatie na het afsluiten van een hypotheek.

Hulp bij het berekenen

Het kan zijn dat je problemen ondervindt bij het berekenen van de hypotheeklasten, bijvoorbeeld omdat er bijzondere omstandigheden zijn in jouw situatie. Het is dan niet altijd mogelijk om de hypotheek online te berekenen. Mocht je problemen ondervinden bij het berekenen van de maximale hypotheek of het aanvragen van de hypotheek, dan kan je altijd de hulp van één van onze hypotheekadviseurs inschakelen. Zij kunnen dan jouw maximale hypotheek berekenen en de door jou gewenste hypotheek aanvragen. Snel en eenvoudig duidelijkheid over jou mogelijkheden.

Vrijblijvend een afspraak maken

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Na het versturen nemen we snel contact op om de afspraak definitief in te plannen.

  Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie

  Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


  9.7

  Score op basis van 2061 beoordelingen.

  Gratis offerte voor
  hypotheekadvies aanvragen

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over je situatie


   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Financieel Fit Test

   1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
   2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
   3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
   4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
   5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
   6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
   7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
   8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
   9. Ik heb een actueel testament

   Neem contact op face