Hoe werkt de taxatieservice?

Wil je je woning voordelig laten taxeren? Dan kun je kiezen voor een onafhankelijke taxateur via Financieel Fit. Financieel Fit werkt hiervoor samen met de Nationale Taxatie Service (NTS). NTS heeft een uitgebreid netwerk van gecertificeerde taxateurs die voor jouw woning een gevalideerd taxatierapport kunnen opstellen. Meer weten? Maak een afspraak met een financieel adviseur bij jou in de buurt.

Maak een afspraak

Wanneer moet je woning worden getaxeerd?

Een taxatie kan op verschillende momenten nodig zijn, bijvoorbeeld als je je woning gaat verkopen, een woning koopt of als je je hypotheek wil oversluiten. Een taxatierapport is meestal nodig voor je hypotheek, omdat de (nieuwe) geldverstrekker een recent beeld wil hebben van de marktwaarde van de woning.

Regel je taxatie

Wat kost een taxatierapport voor een bestaande woning?

Via Financieel Fit kan je gebruik maken van de taxatieservice van NTS. Een taxatierapport voor een bestaande woning heb je al vanaf € 645,-. Dit bedrag is incl. btw en NWWI-validatiekosten. Heb je een taxatierapport nodig voor een nieuwbouwwoning? Dan betaal je voor het taxatierapport € 795,- incl. btw en NWWI-validatiekosten.

Het taxatieproces

De aanvraag voor een taxatierapport werkt als volgt:

1Aanvraag indienen

Neem voor de aanvraag van een taxatierapport contact op met een financieel adviseur bij jou in de buurt. Jouw financieel adviseur zet de aanvraag vervolgens door naar de Nationale Taxatie Service (NTS).

2Aanvraag controleren

Nadat NTS je aanvraag heeft ontvangen en heeft gecontroleerd, ontvang je een e-mail met je gegevens, de voorwaarden en het verzoek om NTS te machtigen om jouw opdracht uit te zetten bij een taxateur. Ook vind je in deze mail een kostenspecificatie.

3Digitaal akkoord geven

Kloppen je gegevens? En ben je akkoord met de voorwaarden? Dan kan je digitaal akkoord geven. Na jouw akkoord stuurt NTS de opdracht door naar de taxateur.

4Afspraak inplannen

Een taxateur bij jou in de buurt plant een afspraak in voor de taxatie en stelt een taxatierapport op.

5Het taxatierapport

Zodra de taxateur het taxatierapport gereed heeft, ontvang jij van NTS het rapport samen met de factuur. Heb je een notaris doorgegeven? Dan stuurt NTS de factuur ook naar je notaris.

Geen blogs gevonden.


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak