Je huis verduurzamen

Wanneer je jouw droomhuis hebt gevonden, wil je natuurlijk maar één ding: zo snel mogelijk de hypotheek rond krijgen. Door alle hectiek schiet nadenken over het verduurzamen van jouw nieuwe woning er dan wel eens bij in. Toch is dit juist het moment om er mee bezig te zijn! Het is misschien wel mogelijk om deze kosten mee te nemen in jouw hypotheek. Jouw Financieel Fit adviseur kan je hier alles over vertellen!


Hoe betaal je energiebesparende maatregelen?

Je kunt natuurlijk je spaargeld gebruiken om je woning duurzamer te maken. Maar wat als je niet genoeg spaargeld hebt? Dan kun je ervoor kiezen om een hogere hypotheek af te sluiten. Je kunt tot maximaal 106% van de woningwaarde lenen als je energiebesparende voorzieningen meefinanciert. Jouw hypotheeklasten gaan dan dus iets omhoog maar jouw energiekosten dalen. Daardoor kunnen jouw woonlasten door verduurzaming toch omlaag gaan.

Er zijn wel een aantal voorwaarden bij het extra lenen voor verduurzaming. Jouw Financieel Fit Adviseur kan je daar alles over vertellen.

Drie handige tips

Je wil jouw woning verduurzamen, maar hoe? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. We geven je alvast drie handige tips.

  1. Veel gemeenten hebben duurzaamheidsdoelstellingen. Kijk daarom eens naar de subsidiemogelijkheden bij jouw gemeente.
  2. Hoe beter jouw huis geïsoleerd is en hoe meer energie je zelf opwekt, hoe minder energiekosten je hebt. Dit zorgt voor lagere maandlasten.
  3. Geldverstrekkers moedigen verduurzamen vaak aan en lenen je hiervoor extra geld, waardoor je financiële ruimte krijgt om jouw huis duurzamer te maken.

Energiebesparende maatregelen op een rij

Het is altijd slim om te kijken naar de mogelijkheden om jouw (nieuwe) huis energiezuiniger te maken. Er zijn genoeg opties om te besparen op jouw energierekening en het milieu een handje te helpen. Wij helpen jou met het verduurzamen van jouw woning. Denk hierbij aan:

  • Dubbelglas
  • Zonnepanelen
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Gevelisolatie
  • HR++ (of hoger) beglazing
  • Een warmtepomp

Leuk voordeel: Als je woning energiezuiniger is dan kan de waarde van jouw woning stijgen.

Doe de gratis check en start met besparen

Soms zorgt een kleine aanpassing al voor veel besparing. Denk bijvoorbeeld aan het wassen van je kleding op 30 graden. Of vervang oude gloeilampen voor energiezuinige led- en spaarlampen. Ook tv’s en computers helemaal uitzetten in plaats van stand-by laten staan kan al veel opleveren.

Wil je de energiebesparing liever groter aanpakken? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt een gratis duurzaamheidsprofiel op maat maken. Met het duurzaamheidsprofiel krijg je inzicht op welke manier en tegen welke kosten je jouw woning kunt verduurzamen, wat je gaat besparen en binnen hoeveel tijd je jouw investering terug kan verdienen. Meer informatie over het verduurzamen van jouw woning? Maak een afspraak met een financieel adviseur online of bij jou in de buurt.


Blogs om je woning te verduurzamen


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak