Het coronavirus raakt ons allemaal en heeft grote impact op de woningmarkt. Wij worden veel gebeld over onder meer het al dan niet kopen en verkopen van een huis, de bouw van een nieuwe woning, over de hypotheek of onze diensten.
Jouw vragen proberen wij met onze medewerkers, die zoveel mogelijk vanuit huis werken, zo goed mogelijk te beantwoorden. Zij zijn per telefoon (0164 – 607 211) en online via de chatfunctie en de contactpagina bereikbaar. Wil je een afspraak? Dat kan via beeldbellen! Wij helpen je hier graag mee.
Wij hebben op alle gebieden deskundigen die je met een luisterend oor zoveel mogelijk steunen bij jouw zorgen en beslissingen. Via deze pagina willen we je laten weten wat we voor je kunnen betekenen.
Schroom niet om contact op te nemen bij vragen, wij zijn er om je financieel fit te maken én te houden!
Veelgestelde vragen Coronavirus
1. Wat zijn de risico’s voor huiseigenaren met lopende hypotheken?
Door de lage
hypotheekrente, en omdat veel mensen hebben gekozen voor lange rentevaste perioden van tien – twintig jaar, vormt de betaalbaarheid van een hypotheek nu niet opeens een risico.
Wel kunnen betalingsproblemen ontstaan als bedrijven moeten sluiten, als werknemers tijdelijk minder verdienen en als zelfstandigen hun inkomsten snel zien wegvallen. Als je betalingsproblemen met jouw hypotheek ziet aankomen, dan adviseren wij om direct advies of hulp te vragen bij jouw Financieel Fit adviseur.
2. Ik kan mijn hypotheek niet meer betalen, wat nu?
Ben je financieel zwaar getroffen door ontslag of minder werk? Neem contact op met ons als je de maandlasten niet kunt betalen. Veel geldverstrekkers laten weten dat ze hun klanten door deze moeilijke tijd heen willen helpen. Zo geven bijvoorbeeld ABN AMRO, Rabobank, Nationale Nederlanden en Munt Hypotheken aan dat ze betalingsuitstel willen geven voor een periode van drie maanden. Wij helpen je graag bij het aanvragen van uitstel van betaling.
3. Ik wil besparen op mijn maandlasten, wat kan ik doen?
Neem contact op met je Financieel Fit adviseur. Hij of zij kan berekenen of je kunt besparen door je hypotheek over te sluiten of je leningen samen te voegen. Ook rentemiddeling kan een optie zijn. Daarnaast nemen we je verzekeringen onder de loep om te bekijken of we besparingen voor je kunnen regelen.
Onze quickscan geeft je een eerste indicatie of je kunt besparen op je hypotheek door oversluiten.
4. Ik kan mijn maandelijkse termijnbedrag niet betalen, wat nu?
Heb je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet en kun je je termijnbedrag niet betalen? Misschien kunnen we je helpen met het tijdelijk stopzetten van de betaling van je maandbedrag Aan een betaalpauze zijn wel voorwaarden verbonden. Als je in aanmerking komt, betaal je gedurende een vastgesteld aantal maanden geen rente en aflossing. Over deze periode ben je ook geen vertragingsrente verschuldigd. Vragen? Neem
contact met ons op!
5. Ik heb nu geldgebrek, kan ik een lening afsluiten?
Geld lenen is een goede manier om tijdelijk geldgebrek te kunnen overbruggen. Je moet echter wel voorkomen dat de schulden zich opstapelen. Financieel Fit zorgt dat je financieel fit wordt én blijft. We vergelijken alle aanbieders en selecteren het beste aanbod voor je. Een lening kun je gemakkelijk via
onze website aanvragen.
6. Binnenkort ga ik op vakantie. Dekt mijn reisverzekering corona?
Ben je in Nederland, heb je een Annuleringsverzekering- of dekking bij ons en zou je binnenkort op reis gaan? Neem dan eerst contact op met je reisorganisatie. In veel gevallen kunnen zij je reis kosteloos omboeken of annuleren. Zijn er wel kosten verbonden aan het annuleren of omboeken van je reis? Neem dan
contact met ons op. Wij kunnen dan voor je nakijken wat de mogelijkheden zijn.
7. Is het verstandig om een woonlastenverzekering af te sluiten?
Een woonlastenverzekering keert uit bij inkomensdaling als gevolg van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Met zo’n verzekering kun je gedurende een bepaalde periode (een deel van) de maandelijkse hypotheeklasten betalen. Wij berekenen graag of je een woonlastenverzekering nodig hebt indien je inkomen daalt door werkeloosheid door de coronacrisis. Neem
contact op!
8. Is het verstandig om een betaalbescherming af te sluiten?
Als je nog geen verzekering hebt afgesloten voor arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkeloosheid dan kan het verstandig zijn om deze alsnog af te sluiten. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat er een inlooprisico is. In deze periode (van 6 maanden) heb je nog geen dekking. Daarnaast is het niet mogelijk om de verzekering af te sluiten als je al verwacht dat jouw werkgever je zal ontslaan, of als het bedrijf waar je werkt in grote problemen dreigt te komen. Wij kunnen je hier verder wel over informeren uiteraard. Indien je dit wenst kun je contact met ons opnemen!
Heb je nog meer vragen? Wij beantwoorden ze graag; jouw adviseur en de organisatie van Financieel Fit staan voor je klaar!