Wat moet je doen met een zelfstandigenverzekering?

Als zelfstandige ondernemer heb je veel verantwoordelijkheden, waaronder het regelen van zaken zoals je pensioen, arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid. Hoewel deze zelfstandigenverzekeringen geld kosten, zijn ze haast onmisbaar voor jou als ondernemer. Als je onverwacht (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt, wil je immers geen inkomsten mislopen en een goed opgebouwd pensioen is belangrijk wanneer je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Premies voor zelfstandigenverzekeringen kunnen behoorlijk prijzig zijn, daarom helpt een van onze ervaren verzekeringsadviseurs bij Financieel Fit je graag met het verkennen van de mogelijkheden. Samen bekijken we de bijbehorende voorwaarden en maandelijkse premies. Bovendien kunnen we je informeren over de voordelen van het bundelen van meerdere zelfstandigenverzekeringen in één pakket.


Verschillende zelfstandigenverzekeringen

Bekijk hieronder de twee belangrijkste zelfstandigenverzekeringen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als ondernemer is het belangrijk om voorbereid te zijn op de risico’s van ziekte of een ongeval. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan je onbezorgd blijven ondernemen, wetende dat je gedekt bent als je niet kan werken. Bij een AOV bepaal je zelf wat je wil verzekeren en betaal je maandelijkse premies. Bij arbeidsongeschiktheid ontvang je eenmalig of periodiek een bepaald bedrag uitgekeerd. Bovendien mag je, afhankelijk van de gekozen AOV, premies aftrekken bij de belasting.

Bij Financieel Fit kunnen onze financiële adviseurs je precies vertellen welke mogelijkheden er zijn voor jouw als ondernemer. We kunnen je adviseren over verzekeraars waar je bijvoorbeeld niet verplicht wordt om ander werk te gaan doen bij arbeidsongeschiktheid.

ZZP-verzekering

Als ZZP’er kan het overweldigend zijn om te bepalen welke verzekeringen essentieel zijn en welke je kan laten voor wat ze zijn. Als zelfstandige loop je dagelijks het risico om arbeidsongeschikt te worden en zonder inkomen te zitten. Daarom is het afsluiten van een dergelijke verzekering essentieel. Maar niet alles is voor jouw situatie van toepassing. Bij Financieel Fit begeleiden we je stap voor stap met het maken van de juiste keuze en zorgen we ervoor dat jij de best passende dekking hebt!zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak