Het risico van arbeidsongeschikt raken

Bescherm je inkomen bij ziekte of ongeval met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Niemand denkt graag aan dergelijke situaties, maar het is belangrijk om voorbereid te zijn. Ook bij het afsluiten van een hypotheek zal je het risico van arbeidsongeschiktheid moeten meewegen. Je gaat namelijk een behoorlijke financiële verplichting aan, die bij arbeidsongeschiktheid kan leiden tot problemen. Daarom biedt de AOV een waardevolle oplossing, met een alternatief of aanvullend inkomen wanneer je niet in staat bent om te werken. Werk je als zzp’er of ondernemer? Dan heb je geen vangnet vanuit de overheid. Je dient als zelfstandig ondernemer zelf een verzekering (AOV) af te sluiten om het risico op inkomensverlies af te dekken.

Bij Financieel Fit kan je rekenen op professioneel advies van onze ervaren verzekeringsadviseurs. Zij begeleiden je graag bij het maken van de juiste keuzes betreft het verzekerd bedrag, de eigenrisico termijn, eindleeftijd en het type AOV dat het beste past bij jouw specifieke wensen, beroep en levensstijl. Samen nemen we de tijd om verschillende premies en mogelijkheden te vergelijken, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken.

Zoek een adviseur!

AOV voor werknemers

Als werknemer in loondienst denk je misschien dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering overbodig is, omdat je al via je werkgever verzekerd bent. Echter, als je een bovengemiddeld inkomen verdient, loop je mogelijk aanzienlijke financiële risico’s die niet volledig worden gedekt door de wet: werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Daarom kan het verstandig zijn om toch een AOV af te sluiten.

Bij Financieel Fit staan we voor je klaar om vrijblijvend met je mee te denken tijdens een kennismakingsgesprek. Onze ervaren adviseurs bekijken samen met jou de mogelijkheden voor aanvullende verzekeringen. Ook kijken we naar de premies en voorwaarden, zodat je een weloverwogen beslissing kan nemen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers

Als ondernemer of zzp’er is het van groot belang om de juiste AOV af te sluiten. Een verzekering die ervoor zorgt dat je inkomen gewaarborgd blijft als je tijdelijk niet kan werken. Het laatste wat je wil, is dat jouw verzekeraar je op dat moment dwingt ander werk te gaan doen.

Bij Financieel Fit begrijpen onze verzekeringsadviseurs hoe belangrijk dit voor jou is. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en voorwaarden, de bijbehorende premies en de specifieke eisen waaraan je moet voldoen. Ons advies is volledig op maat, gebaseerd op jouw toekomstdromen, de aard van je bedrijf en je levensstijl.

Verzekeringen om het risico van arbeidsongeschiktheid af te dekken

Als werknemer in loondienst ontvang je een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt. Deze uitkering kan je aanvullen met een verzekering die het inkomensrisico bij arbeidsongeschiktheid afdekt. Je hebt dan keuze uit drie verschillende verzekeringen.

Woonlastenverzekering

Met een woonlastenverzekering ben je verzekerd van maandelijkse financiële ondersteuning als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos wordt. Dit uitgekeerde bedrag biedt de mogelijkheid om je maandelijkse hypotheeklasten probleemloos te blijven voldoen. Het is een geruststellende gedachte dat je met een woonlastenverzekering geen zorgen hoeft te maken over het betalen van je woonlasten in onvoorziene omstandigheden, zoals langdurige ziekt of een ongeval.

Inkomensgarantie

Met een inkomensgarantie verzekering bepaal je zelf tot welk niveau je inkomen kan dalen in geval van arbeidsongeschiktheid. Bij het afsluiten van deze verzekering kies je het gewenste inkomen dat je wil behouden als je niet meer in staat bent om te werken. De WIA-uitkering vult dit bedrag aan, zodat je verzekerd bent van voldoende inkomsten tijdens arbeidsongeschiktheid.

Met de inkomensgarantie verzekering hoef je je geen zorgen te maken over je financiële situatie als je onverhoopt arbeidsongeschikt wordt. Het biedt rust en een gevoel van zekerheid, waardoor je kan blijven genieten van het lever zonder je financiële toekomst in gevaar te brengen.

Verzekering die je hypotheek deels aflost

Met de hypotheek aflosverzekering wordt een verstandige keuze gemaakt om je hypotheeklasten te verlagen bij arbeidsongeschiktheid. Met deze verzekering ben je gedekt en wordt een deel van je hypotheek afgelost als je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt. Hierdoor daalt je maandelijkse financiële last en loop je minder risico op eventuele restschuld.

zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak