keyboard_arrow_up

  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Herfinanciering lening

Op dit moment zijn de rentetarieven zo gunstig, dat het voor veel mensen aantrekkelijk is om een herfinanciering van de lening te overwegen. Daarbij sluit u een oude lening over, of dat nu een hypotheek of een andere lening is, tegen een lagere rente of ander aflosschema bijvoorbeeld.

Hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten betekent dat u geld leent om uw oude hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek afsluit met een lagere rente en misschien ook wel betere voorwaarden. Wanneer u een hypotheek wilt oversluiten om van een lagere rente te profiteren, of een andere looptijd, betaalt u wel boeterente omdat de hypotheekverstrekker inkomsten misloopt. Bedenk u dus goed of de kosten van het oversluiten opwegen tegen het voordeel dat het u oplevert. De boeterente kunt u financieren met een persoonlijke lening.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet oversluiten

Een dure persoonlijke lening en doorlopend krediet kunt u kosteloos in één keer aflossen en oversluiten. U kunt uw lening oversluiten om bijvoorbeeld de looptijd korter te maken. U betaalt dan namelijk over een minder lange periode rente. Het totale bedrag moet u dan in een kortere tijd aflossen, waardoor uw maandlasten wel wat hoger liggen, maar het bedrag daalt snel waardoor u minder rente betaalt. Ook een creditcardschuld kunt u kosteloos oversluiten.

Leningen samenvoegen

Daarnaast kunt u kosteloos verschillende leningen samenvoegen, zoals een persoonlijke lening, doorlopend krediet, creditcardschuld of roodstand bij de bank, zodat u minder rente betaalt. Voor verschillende kleine leningen betaalt u vaak een hogere rente dan voor een grote lening. Door meerdere kleine leningen samen te voegen tot één grote lening kunt u geld besparen. De kleine leningen worden afgelost en u heeft alleen nog de grote lening. Dat geeft overzicht en zorgt ervoor dat uw maandlasten dalen.

Meer informatie

Herfinanciering van een lening kan u flink wat geld besparen. Wij berekenen graag wat u kunt besparen met de herfinanciering van uw lening en of u nog steeds in aanmerking komt om hetzelfde bedrag te lenen, op basis van uw betalingsgedrag. Heeft u nog vragen over bijvoorbeeld wat er voor u verandert na de herfinanciering van uw lening en wat de nieuwe mogelijkheden zijn? Maak dan vrijblijvend een afspraak met de kredietadviseurs van Financieel Fit.

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament