keyboard_arrow_up
  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Hoe besparen op hoge kosten feestdagen?

De decembermaand is voor velen een dure maand. Sinterklaas is net achter de rug en er moeten alweer cadeaus gekocht worden voor kerst. En wat te denken van een kerstdiner, een nieuwe outfit en wellicht nog een weekje weg in de kerstvakantie? Wat zijn de mogelijkheden als het gaat om geld lenen voor de kerst? Kunt u ook een klein bedrag lenen?

Kan het goedkoper?

Start allereerst met het bepalen van een budget. Wat vindt u echt onmisbaar tijdens de feestdagen en hoeveel geld gaat dat u kosten? Zo krijgt u een goed beeld van wat er wel en niet mogelijk is en of er eventueel een limiet moet zitten aan de hoeveelheid en prijs van de kerstcadeaus. Met kerst gaat het toch vooral om de gezelligheid en er zal geen haan kraaien naar een gang meer of minder tijdens het kerstdiner. Bent u hier wel bang voor? U kunt ook bespreekbaar maken dat u dit jaar wat minder te besteden heeft. Is het een optie om het kerstdiner bij iemand anders te doen of een jaar geen cadeaus voor elkaar te kopen maar alleen een symbolisch cadeau of een mooi gedicht te doen?

Kijk daarna of het ook goedkoper kan! Die kerstdecoratie van vorig jaar kan nog best een jaartje mee en een boom die net niet helemaal perfect is, is vaak een stuk goedkoper dan een kerstboom met alle takken de juiste richting op. Het is ook een idee om na de kerstdagen te kijken voor nieuwe kerstdecoratie en een imitatieboom. Na de feestdagen gaan alle kerstartikelen in de uitverkoop, ook die mooie imitatiekerstboom, en die gaat ook nog eens vele jaren mee. Op deze manier bent u nu al voorbereid op volgende kerst.

Een (klein) bedrag lenen voor de kerst

Komt u toch (ver) boven uw budget uit en ziet u geen andere mogelijkheid dan geld te lenen voor de kerst en eventueel de maanden daarna? Dan zijn er een aantal mogelijkheden. Het gemakkelijkste is het natuurlijk om een klein bedrag te lenen bij vrienden of familie. Bij een klein bedrag kan dit misschien zelfs zonder rente te betalen. Maar misschien zit u er helemaal niet op te wachten dat u een bekende nog geld verschuldigd bent en voelt dit wat ongemakkelijk. Dan kunt u ook een doorlopend krediet of een persoonlijke lening afsluiten. Bij ons kan dat vanaf €5000,-. Maar geld lenen kost geld dus wij raden aan eerst andere opties te bekijken.

Het fijne aan een doorlopend krediet is dat u geld kunt opnemen tot een vooraf afgesproken limiet, maar dat dit niet hoeft. Heeft u het extra geld toch niet nodig, dan neemt u het niet op. Betaalt u tussentijds weer wat terug? Dan kunt u dat later opnieuw weer opnemen. Deze flexibele manier van geld lenen biedt veel mogelijkheden voor de kerst. Bij een persoonlijke lening kiest u vooraf het bedrag dat u leent, wat het rentepercentage is en binnen hoeveel maanden u de lening terugbetaalt. Deze vorm van geld lenen is dus niet flexibel, maar heeft daarentegen veelal wel een lager rentepercentage.

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet? Neem direct contact op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek bij één van de vestigingen van Financieel Fit.

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament