keyboard_arrow_up

  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Lening afsluiten na scheiding

Een scheiding is al erg vervelend, nog vervelender zou het zijn als een scheiding ook zou betekenen dat het voor u lastiger is een lening af te sluiten. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden om geld te lenen nadat u gescheiden bent. Er zijn echter een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. We zetten ze graag voor u op een rijtje.

Neem geen overhaaste beslissingen

Er komt veel op u af wanneer u midden in een scheiding zit. Ook financieel kan het voor u een flinke kluif zijn. Voortaan moet u enkel met uw eigen inkomen alle kosten kunnen betalen. En het echtscheidingsproces zelf kost ook een aardige som geld. Omdat de verdeling van het geld misschien nog op zich laat wachten, overweegt u wellicht om een lening af te sluiten. Sluit echter niet ondoordacht een lening af. Vergelijk de verschillende kredietverstrekkers en hun rentetarieven goed. Zeker na een scheiding wilt u zo voordelig mogelijk een lening afsluiten.

Alimentatie

Bij het berekenen van de maximale lening die u kunt afsluiten na uw scheiding, wordt ook naar uw alimentatieverplichtingen gekeken. Wees daarom direct vanaf het begin duidelijk en eerlijk over uw alimentatieverplichtingen, zodat u niet het risico loopt dat uw aanvraag later alsnog afgewezen wordt of de rente hoger uitvalt. Zowel de partneralimentatie en de kinderalimentatie als extra maandelijkse verplichtingen worden meegerekend. Een kredietverstrekker kan bij de beoordeling van uw aanvraag inzicht vragen in het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant.

Advies op maat

Financieel Fit is er voor u als u hulp nodig heeft om een lening af te sluiten na uw scheiding of al tijdens uw scheiding. We denken graag van A tot Z met u mee en vergelijken alle mogelijke opties met elkaar om tot een zo goed mogelijk aanbod te komen. Een aanbod dat goed aansluit op uw huidige situatie maar ook in de toekomst nog bij u past. Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of neem contact met ons op om een afspraak te maken bij uw lokale adviseur. Samen zorgen we ervoor dat u zich over uw lening in ieder geval geen zorgen hoeft te maken.

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament