keyboard_arrow_up
  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Wurgkrediet oversluiten

Een wurgkrediet kan een uitzichtloze situatie opleveren. Gelukkig is het mogelijk een wurgkrediet te laten oversluiten naar een persoonlijke lening, waarbij u precies weet waar u aan toe bent en wanneer u uw lening helemaal afgelost heeft. We vertellen u graag over de mogelijkheden.

We kennen twee verschillende soorten wurgkredieten. Een aflosvrij krediet waarbij u alleen rente betaalt en geen aflossing en een doorlopend krediet waarbij u 1% van de kredietlimiet per maand aan rente en aflossing betaalt. Bij een doorlopend krediet heeft u te maken met variabele rentes. Blijft de rente stijgen, dan wordt het doorlopend krediet vanzelf een wurgkrediet. Aflossen is er dan niet meer bij, waardoor de schuld blijft openstaan. En het krediet moet afgebouwd zijn voordat u de maximale eindleeftijd bereikt. Extra geld opnemen is dan al helemaal niet meer mogelijk.

Persoonlijke lening

Door een wurgkrediet te laten oversluiten naar een persoonlijke lening, wordt uw wurgkrediet een lening met een vaste rente. U weet precies wat u maandelijks moet betalen en wanneer u de totale lening afbetaald heeft. En dankzij de lage actuele rentes is de rente die u over een persoonlijke lening moet betalen naar alle waarschijnlijkheid een stuk lager dan de lente die nog voor uw ‘oude’ doorlopende krediet geldt.

Uitgebreid advies

Een kredietadviseur helpt u graag uit een uitzichtloze situatie te komen door een verstandige stap te zetten: een wurgkrediet oversluiten. In een persoonlijk gesprek nemen we uitgebreid de tijd om uw situatie van dichtbij te bekijken. Wat is hieraan voorafgegaan, wat kunt u op dit moment missen en hoe ziet de toekomst er voor u uit? We berekenen hoeveel u maandelijks kunt besparen met oversluiten en binnen hoeveel tijd u van uw lening verlost kunt zijn. Zeker nu de rente zo laag is, is een wurgkrediet oversluiten naar een persoonlijke lening interessanter dan ooit tevoren.

Maak direct een afspraak met Financieel Fit bij een vestiging bij u in de buurt. U vindt onze vestigingen door heel Nederland, zoals in Rotterdam, Arnhem en Bergen op Zoom. Onze betrouwbare adviseurs begeleiden u tijdens het gehele traject. Van de oriëntatiefase tot het nakijken van de offerte, u heeft nergens omkijken naar. Neem contact met ons op via 0164 – 650 088 of krediet@financieelfit.nl. We begeleiden u graag vakkundig gedurende het gehele traject.

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament