Veel huiseigenaren vragen zich af of het mogelijk is om hun huidige hypotheek om te zetten naar een verhuurhypotheek. Een verhuurhypotheek is specifiek bedoeld voor woningen die je wilt verhuren en niet zelf wilt bewonen. Gelukkig is het mogelijk om je bestaande hypotheek om te zetten naar een verhuurhypotheek, waardoor je jouw huidige woning kunt verhuren en zelf een nieuwe woning kunt aanschaffen. Dit kan een verstandige zet zijn, maar er zijn wel enkele voorwaarden waarmee je rekening moet houden.

Voorwaarden bij het omzetten van je hypotheek

In principe is het mogelijk, maar je hebt altijd toestemming nodig om je woning te verhuren. Daarnaast moet je na het omzetten van je huidige hypotheek een nieuwe hypotheek afsluiten voor de andere woning die je wilt kopen. Het is dus van belang om te bepalen hoeveel overwaarde je hebt op je huidige woning. Het omzetten van je eigen woninghypotheek naar een verhuurhypotheek is vooral gunstig voor mensen met aanzienlijke overwaarde. In andere gevallen kan het verstandiger zijn om een specifieke verhuurhypotheek af te sluiten.

Hulp nodig?

Wil je weten welke stappen je moet nemen om je hypotheek om te zetten naar een verhuurhypotheek? Bij Financieel Fit staan we klaar om je te helpen en van advies te voorzien. Op onze website vind je meer informatie over verhuurhypotheken, en je kunt ook persoonlijk advies krijgen. Word een premium lid bij ons en profiteer van gratis apps, coaching en andere ondersteuning. Je kunt ons bereiken via e-mail en je hebt ook de mogelijkheid om vrijblijvend een afspraak in te plannen. Wij zijn er om je te begeleiden in dit proces.

zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak