keyboard_arrow_up

  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Boeterente financieren

Uw boeterente financieren met een persoonlijke lening? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Als de hypotheekrente erg laag staat kan het heel aantrekkelijk zijn om uw hypotheek te laten oversluiten. Een hypotheekverstrekker kan echter boeterente in rekening brengen als u uw hypotheek voor het einde van de looptijd oversluit. De hypotheekverstrekker loopt namelijk inkomsten mis wanneer u dankzij het oversluiten van uw hypotheek naar een lagere hypotheekrente of zelfs een andere hypotheekverstrekker overgaat.

Wanneer de voordelen voor u groter zijn dan de nadelen (wat oversluiten u maandelijks aan besparing oplevert, weegt op tegen de boeterente die u moet betalen) is het oversluiten van uw hypotheek zeker het overwegen waard. De boeterente zult u echter in één keer moeten betalen. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om deze boeterente te financieren.

Boeterente fiscaal aftrekbaar

De boeterente in één keer financieren met eigen geld is de meest voordelige optie. Niet iedereen heeft echter voldoende financiële middelen achter de hand om zo’n flinke som geld te betalen.

De boeterente financieren door middel van een persoonlijke lening is dan een goed alternatief. Het voordeel van een extra lening afsluiten tegenover het verhogen van uw hypotheek om de boeterente te financieren, is dat uw hypotheekschuld niet verder omhoog gaat tegen een langere looptijd. Bovendien krijgt u bij het afsluiten van een lening niet te maken met extra kosten in de vorm van notariskosten. Daarnaast is de te betalen boeterente eenmalig fiscaal aftrekbaar. Dankzij dit belastingvoordeel is het netto te betalen bedrag aan boeterente dus een stuk lager.

Maak direct een afspraak

Een persoonlijke lening sluit u snel en eenvoudig af via Financieel Fit. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden en de voordelen van het op deze manier financieren van boeterente. Met een persoonlijke lening kunt u ook een boeterente financieren die in rekening wordt gebracht wanneer u te veel aflost op uw hypotheek. Neem contact met ons op via 0164 – 650 088 of krediet@financieelfit.nl .

Tijdens een kennismakingsgesprek zetten we alle voors en tegens op een rijtje zodat u precies weet waar u aan toe bent. Wat zijn de voorwaarden en wat worden uw nieuwe maandelijkse kosten? U kunt direct een afspraak maken met uw Financieel Fit Coach voor een eerste gesprek.

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament