keyboard_arrow_up

  • Adviesgarantie van uw Financieel Fit Coach
  • Financieel plan met jaarlijkse check
  • Met Financieel Fit App altijd inzicht

Restschuldlening

Wanneer u uw woning te koop zet, hoopt u hem te verkopen met flinke winst. De realiteit is echter dat de verkoopprijs van uw woning ook onder de aankoopprijs van uw woning kan eindigen. U lijdt dan verlies en blijft met een restschuld zitten. Voorheen kon u deze restschuld eenvoudig met een nieuwe hypotheek meefinancieren. Bovendien was de rente van deze restschuldfinanciering fiscaal aftrekbaar, waardoor de extra maandlasten voor het financieren van uw restschuld wel meevielen.

Vanaf 1 januari 2018 vervalt echter de renteaftrek voor een restschuldfinanciering. Uw netto maandlasten worden hierdoor een stuk duurder waardoor een restschuldlening een aantrekkelijker alternatief kan zijn dan het meefinancieren van een woning restschuld.

Rentekosten 15 jaar fiscaal aftrekbaar

Met de zogenaamde restschuldlening van de Kredietadviseur bent u veelal goedkoper uit dan met een hypotheek. Dat komt omdat u onder andere geen notariskosten en taxatiekosten hoeft te betalen bij het afsluiten van de lening en omdat u bij een restschuldlening kunt profiteren van belastingvoordeel. De rente- en financieringskosten zijn namelijk tijdelijk maximaal 15 jaar fiscaal aftrekbaar vanuit box 1 voor restschulden die ontstaan zijn voor 1 januari 2018. Bovendien is de looptijd van een lening een stuk korter dan die van een hypotheek.

Bij een restschuldlening heeft u bij 15 jaar slechts keuze uit een persoonlijke lening want alleen dan is het fiscaal aftrekbaar. Een persoonlijke lening geeft u zekerheid. U weet wat uw maandlasten zijn en hoeveel rente u moet betalen. Besef wel dat u bij een restschuldfinanciering niet boetevrij extra kunt aflossen. Wij vertellen u graag meer over alle voorwaarden en voordelen van een restschuldlening.

Duokrediet voor uw restschuld

Is uw restschuld erg hoog, dan kunt u ook kiezen voor het Duokrediet. U sluit dan deels een persoonlijke lening en deels een doorlopend krediet af. Dankzij de risicospreiding van deze lening profiteert u van gunstige voorwaarden en een laag rentetarief.

Meer informatie

De Kredietadviseur legt u graag uit wat de nieuwe regels precies inhouden en wat dat voor u betekent. Maak direct een afspraak met uw lokale Kredietadviseur voor een kennismakingsgesprek.

Vrijblijvend een afspraak maken

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  3. Snel duidelijkheid over uw situatie

Onze adviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een


9.7

Score op basis van 2061 beoordelingen.


Financieel Fit Test

1. Ik weet wat de waarde van mijn huis is ten opzichte van mijn hypotheek
2. Ik weet hoe hoog mijn schulden zijn en wanneer ik alles heb afgelost
3. Ik sta zelden rood op mijn bankrekening
4. Ik weet wanneer ik met pensioen ga en hoeveel AOW en pensioen ik dan krijg
5. Ik weet hoe ik voor extra pensioen kan sparen
6. Ik heb een goed inzicht in mijn inkomsten en uitgaven
7. Ik vergelijk al mijn verzekeringspremies één keer per jaar
8. Ik weet hoe mijn auto verzekerd is
9. Ik heb een actueel testament