Wanneer je besluit om jouw woning te verkopen, is het natuurlijk de wens om dit met winst te doen. Echter, in de praktijk kan de verkoopprijs van jouw huis ook lager uitvallen dan de oorspronkelijke aankoopprijs. Dit kan resulteren in een situatie waarbij je met een restschuld blijft zitten. Voorheen was er de optie om deze restschuld eenvoudig mee te financieren in een nieuwe hypotheek. Bovendien was de rente op deze financiering fiscaal aftrekbaar, wat de extra maandelijkse lasten voor het aflossen van de restschuld enigszins verzachtte.

Maar sinds 1 januari 2018 is de mogelijkheid om rente af te trekken voor een restschuldfinanciering vervallen. Dit heeft tot gevolg dat jouw netto maandelijkse kosten aanzienlijk kunnen stijgen, wat het overwegen van een alternatieve oplossing voor het omgaan met restschuld des te interessanter maakt. In dit geval kan een specifieke restschuldlening een aantrekkelijk alternatief zijn ten opzichte van het meefinancieren van de restschuld in een nieuwe hypotheek.


Rentekosten 15 jaar fiscaal aftrekbaar

Met de restschuldlening van Financieel Fit kan je vaak een voordeligere keuze maken dan met een traditionele hypotheek. Dit komt voort uit diverse factoren, zoals het feit dat je bij het afsluiten van de lening geen notaris- en taxatiekosten hoeft te betalen. Daarnaast biet een restschuldlening belastingvoordeel, wat gunstig is voor jouw financiële situatie. De rente- en financieringskosten van de lening kunnen namelijk gedurende maximaal 15 jaar fiscaal worden afgetrokken vanuit box 1, met name voor restschulden die vóór 1 januari 2018 zijn ontstaan. Bovendien is de looptijd van een lening doorgaans aanzienlijk korter dan die van een hypotheek.

Bij het kiezen van een restschuldlening, is het belangrijk om te weten dat bij een looptijd van 15 jaar enkel een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar is. Een persoonlijke lening biedt jou helderheid en zekerheid. Je hebt inzicht in jouw maandelijkse kosten en de rentelasten die je moet dragen. Het is wel van belang om te realiseren dat extra aflossen bij een restschuldfinanciering niet boetevrij mogelijk is.


Duokrediet voor jouw restschuld

Heb je te maken met een aanzienlijke restschuld? In dat geval biedt het duokrediet een interessante optie. Met een duokrediet combineer je een persoonlijke lening met een doorlopend krediet. Deze gecombineerde aanpak zorgt voor een verspreiding van het risico, wat resulteert in aantrekkelijke voorwaarden en een gunstig rentetarief.

Het duokrediet stelt je in staat om op een flexibele manier je restschuld aan te pakken. Een deel van het bedrag wordt gefinancierd via een persoonlijke lening, waarbij je kan profiteren van vaste maandelijkse termijnen en een stabiele rente. Het andere deel wordt gefinancierd via een doorlopend krediet, waardoor je de vrijheid hebt om extra af te lossen en opnieuw op te nemen wanneer dat nodig is.


Meer informatie over een restschuldlening

Bij Financieel Fit leggen we graag voor je uit wat de regels precies inhouden en wat het meest geschikt is voor jouw financiële situatie. Bel voor meer informatie naar 0164-650088 of e-mail krediet@financieelfit.nl.

zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak