Een eigen camper is een waar genot. De vrijheid om te gaan en staan waar je wil, met je vertrouwde ’thuis’ altijd bij je. Echter, het aankopen van een nieuwe camper vereist een aanzienlijke investering. Wij brengen graag in kaart wat er bij het kopen van een camper allemaal komt kijken.


Grootte camper

De prijs van een camper wordt grotendeels bepaald door de afmetingen ervan. Neem de tijd om je wensen op een rijtje te zetten voordat je beslist. Hoeveel personen zullen doorgaans met je meereizen? Is het belangrijk dat iedereen in de camper kan slapen, of ben je van plan om een aparte tent mee te nemen? Heb je voorkeur voor een specifieke indeling? Overweeg ook je budget en wat je comfortabel vindt. Bijvoorbeeld een buscamper is compacter en daardoor gemakkelijker te parkeren.


Nieuw of gebruikt?

Je financiële mogelijkheden zijn ook van grote invloed op de keuze tussen een nieuwe of tweedehands camper. Misschien beïnvloedt deze beslissing ook wel je budget voor de uiteindelijke grootte van de camper. Het merk, de leeftijd en de kilometerstand hebben aanzienlijke invloed op zowel de prijs van nieuwe als tweedehands campers. Verder dient opgemerkt te worden dat campers doorgaans hoger geprijsd zijn dan caravans.


Financiering

Heb je je keuze gemaakt? Dan is het tijd om na te denken over de financiering. Misschien heeft het bespreken van je wensen aangetoond dat een iets ruimer budget noodzakelijk is. In dat geval biedt een persoonlijke lening de optie om de volledige aankoopprijs of een deel ervan te financieren. Met een vast rentetarief en een vastgestelde looptijd weet je exact waar je aan toe bent. Het kopen van een camper via afbetaling is meestal minder voordelig aangezien je uiteindelijk meer betaalt.

Meer informatie

Houd er tevens rekening mee dat je op de camping kosten moet betalen voor de standplaats die je gebruikt. Hierbij geldt dat luxer en groter doorgaans hogere tarieven met zich meebrengen. Bovendien is het verstandig om geld apart te zetten voor periodiek onderhoud, de (verplichte) Apk-keuring, wegenbelasting, afschrijving en een camperverzekering. We vertellen graag meer tijdens een informatief gesprek zonder verplichtingen. Maak vandaag nog een gratis afspraak! Neem telefonisch contact met ons op via 0164-650 088 0f stuur een e-mail naar krediet@financieelfit.nl. Of vul gelijk ons online aanvraagformulier in via de button hieronder. En wie weet heb jij binnen een korte tijd die nieuwe camper voor jouw droomvakantie!

Vraag je lening aan!


zeven zekerheden van Financieel Fit

Mis geen financiële tips dankzij onze nieuwsbrief

Ontvang de beste financiële tips en ons laatste nieuws.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak