Hoe bereid ik mij voor op mijn hypotheekgesprek?

Het is slim om je adviesgesprek goed voor te bereiden. Zet al je vragen en woonwensen op een rij en breng je eigen financiële plaatje alvast in kaart. Op die manier kun je samen met je financieel coach gerichter op zoek gaan naar de hypotheek die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Wat kun je meenemen naar het hypotheekgesprek?
Verzamel de documenten die van belang zijn voor een hypotheek. Denk aan salarisstroken, jaaropgaven en pensioenoverzichten, maar ook je verzekeringen en eventueel de gegevens van je huidige hypotheek. Maak ook een overzicht van je inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. En denk alvast na over je wensen voor de toekomst. Heb je een kinderwens? Wil je minder gaan werken? Het is niet iets waar je gelijk aan denkt misschien, maar ook dat is belangrijke informatie voor je financieel coach.

Extra tip!
Financieel toezichthouder AFM heeft de checklist hypotheken ontwikkeld. Op deze checklist vind je alle informatie die je nodig hebt om het adviesgesprek voor te bereiden. Zo weet je zeker dat je alles hebt. Makkelijk toch?

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak