Is mijn hypotheek nog te betalen als ik werkloos word?

Als je je baan verliest, heb je onder voorwaarden recht op een WW-uitkering. Kun je de hypotheeklasten ook met de WW-uitkering nog betalen? En wat gebeurt er als je inkomen nog verder daalt?

Werkloosheid
Werkloosheid is naast overlijden en arbeidsongeschiktheid een risico waar je rekening mee moet houden als je een hypotheek afsluit. Als je een WW-uitkering krijgt, daalt je inkomen met 30% of meer. Heb je een hoog inkomen? Waarschijnlijk krijg je dan niet over het volledige bedrag een uitkering van 70%.

Kan ik de hypotheeklasten nog betalen bij werkloosheid?
Bij het afsluiten van een hypotheek is het goed om rekening te houden met het risico dat je ooit werkloos kan worden. Je kunt een woonlastenverzekering afsluiten om dit risico af te dekken. Daarnaast is het slim om je niet maximaal in de schulden te steken. Vraag je financieel coach om uit te rekenen in hoeverre jij je hypotheeklasten nog kunt dragen bij werkloosheid.

Werkloos en de Nationale Hypotheek Garantie
Heb je een hypotheek afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en heb je een restschuld? Onder voorwaarden kan NHG bij gedwongen verkoop van je huis de restschuld overnemen. Ook bij eventuele betalingsproblemen als gevolg van werkloosheid kun je een beroep doen op NHG. Betrek je financieel coach als je betalingsproblemen ervaart, zodat jullie tijdig actie kunnen ondernemen.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak