Kan ik mijn hypotheek verhogen voor een verbouwing?

Als je je huis wilt verbouwen, is het soms mogelijk om je bestaande hypotheek op te hogen. Als dat niet mogelijk is, kun je er ook voor kiezen om een tweede hypotheek af te sluiten of je huidige hypotheek volledig over te sluiten.

Bestaande hypotheek verhogen
Om de bestaande hypotheek te kunnen verhogen, is het belangrijk dat de hypotheekinschrijving bij de notaris hoog genoeg is. Je kunt er bij het kopen van een huis bij de notaris al voor kiezen om een verhoogde inschrijving te nemen. Uit de hypotheekakte blijkt dan dat je nog een extra hypotheek kunt krijgen, zonder dat je opnieuw naar de notaris moet.

Tweede hypotheek afsluiten
Een andere optie is een tweede hypotheek afsluiten. Het nadeel hiervan is dat je allerlei kosten moet maken, zoals notariskosten. Als je maar een paar duizend euro nodig hebt, kun je daarom soms beter kiezen voor een persoonlijke lening. Als het geld voor de verbouwing wordt gebruikt, is de betaalde rente dan namelijk ook gewoon aftrekbaar.

Is een hypotheek oversluiten aantrekkelijker?
Je kunt kosten maken voor een tweede hypotheek, maar soms is het oversluiten van de hele hypotheek aantrekkelijker. Je moet namelijk bepaalde kosten, zoals notariskosten en advieskosten, in beide gevallen maken. Bespreek de opties met je financieel coach en kijk wat in jouw situatie het best is.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak