Kan ik mijn hypotheeklasten nog betalen als ik met pensioen ga?

Eenmaal met pensioen daalt voor de meeste mensen het inkomen. Is je hypotheek op dat moment nog niet volledig afbetaald? Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang je inkomen maar hoog genoeg is om je lasten te kunnen betalen.

Hypotheeklasten en de pensioenleeftijd
Is jouw hypotheek nog niet volledig afbetaald als straks je de pensioenleeftijd hebt bereikt? Pak dan je pensioenoverzicht erbij en bekijk ruim van tevoren hoe hoog je pensioeninkomen is. Is je verwachte pensioeninkomen voldoende om van te leven en leuke dingen te doen, of kom je onderaan de streep tekort? Als je graag wat extra wilt overhouden, kan het verstandig zijn om vóór je pensioen een deel van de hypotheek (versneld) af te betalen. Dit geldt vooral voor huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek, omdat je bij die hypotheekvorm niet aflost of spaart voor de aflossing.

Hoe kom ik erachter hoe hoog mijn pensioen wordt?
Het is lastig om nu al te weten wat precies de hoogte van je pensioen wordt. Je kunt op Mijnpensioenoverzicht.nl wel een goede indicatie vinden van jouw toekomstige pensioen op basis van de pensioenen die je nu hebt opgebouwd.

Hoe lang staat de hypotheekrente nog vast?
Bekijk ook wanneer je huidige hypotheekrente afloopt. Is dit na je pensioen? Het kan dan verstandig zijn om de huidige rentevast periode vóór je pensioen open te breken en de hypotheekrente voor een langere periode weer vast te zetten. Je financieel coach geeft je graag meer informatie.

Sluit menu Mijn Financieel Fit Mijn Financieel Fit
Zoeken
Maak een gratis afspraak